Kuinka rikkoa kookospähkinäKun lähikaupassa oli kookospähkinöitä 0.99€ per kilo en voinut kertakaikkiaan vastustaa. Olen aina kuvitellut, että kookospähkinä rikki saaminen on a) mahdotonta b) liian työlästä ja väärässä olin. Jossakin kokkiohjelmassa näin, että kokkiveitsellä  naputtelemalla voisi saada helposti auki. En kuitenkaan ole veitsien suuri ystävä joten avasin googlen ja pistin sinne hakuun kuinka voisi saada kookospähkinän rikki. Siitä päädyinkin tuttuun Appelsiineja ja Hunajaa -blogiin ja käytinkin hänen ohjettaan rikkomiseen.
Kerron vielä tässä oman versioni tapahtuneesta. Elikkä etsin ruuvimeisselin (jonka suosittelen pesemään huolellisesti, muuten voi maistua hieman rautaiselle :D ) , vasaran ja pyyhkeen. Pyyhkeeksi suositelen valitsemaan sellaisen, jolla ei ole niin kauheasti väliä. Kookospähkinällä on toisessa päässä silmät, joista menee helposti ruuvimeisseli läpi vasaralla hakaten. Kun olet tehnyt reijän, kaksi tai kolmekin niin kaada kookosvesi lasiin. Minulle sattui todella hyvä tuuri ja kookosvesi oli todella makeaa ja herkullista! Kookosvesi sopii hyvin smoothieseen, mutta itse nautin sen suoraan lasista.
Sen jälkeen laitoin kookospähkinän pyyhkeen sisälle ja naputtelin pyyhe sylissäni sitä vasaralla muutaman kerran. Vasara ei ollut valtava, en löynyt kauhean kovaa ja kauniisti kookos halkesi. Kookoksen paksun ulkokerroksen jälkeen tulee ohuempi irtonainen kerros, jossa kookoksen hedelmäliha on. Kuorimaveitsellä otin tuon ohuen ruskean kerroksen pois, huuhtasin hieman hedelmälihaa ja nautin sellaisenaan. Tuore kookos on todella hyvää! Vaikka rakastankin paksuja kuivattuja kookoslastuja, niin mikään ei kyllä vedä vertaa tuoreelle kookoselle. Voi toki olla, että yksilöni oli vain erityisen herkullinen! Koko operaatio oli todella helppo ja nopea, meillä tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessakin kookospähkinöitä :)
Kookosta tuoreena, kuivattuna, mannana, öljynä vai ei millään tavalla? 

2 kommenttia

  1. Meillä käytetään kookosta vail öljyn muodossa, mutta kiehtoisi kyllä kovasti maistaa tuoretta kookosta! Näin niin mahtavan reseptin kookoksen hedelmälihasta(?), sitä tekisi kovasti mieli kokeilla! :D Pitää repäistä ja valloittaa kookos jokunen päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos hyvä tarjous löytyy niin suosittelen! Välillä niiden hinnat ovat aivan pilvissä kuten toki kaikkien hedelmien aikana. Milloinkohan on kookoksen huippu aika? :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥