Syömisestä ja sen unohtamisestaOn yksi asia, jota odotan kauhulla. Meillä on enää ensi viikko töitä ja sitten onkin viikko aikaa pakata ja tällä hetkellä enää 19 yötä muuttoon! Tänään tuli vuokrasopparit postissa ja asunnon myynti on loppusuoralla. Toisaalta tekisi mieli repiä hiukset päästä ja juosta ympyrää ja välillä tekisi mieli huutaa koko maailmalle kuinka riemuissani olen. Mitä lähemmäksi muuttoa mennään, sitä hurjemmalta kaikki tuntuu. Nyt me oikeasti lähdetään!

Ja se asia jota odotan pahimmalla kauhulla ei siis ole muutto, vaan syömisen muistaminen. Töitä tehdessä on nälkä kokoajan ja tuleekin syötyä pieniä välipaloja ja ruokaa tasaisin väliajoin. Entäs sitten kun olen kotona? Aamulla keitän pannullisen kahvia, juon sitä ja saatan syödä ehkä jotakin sen kanssa. Tänään söin laskiaispullaa ja suklaata kahvin kanssa, syntistä, mutta ihanaa! Äsken havahduin siihen, että kello on jo tuon verran ja en ole syönyt mitään kunnollista yli kuuteen tuntiin. Käyn tämän saman melkein joka kerta, kun olen yksin kotona. Syön aamulla jotakin, jos syön, ja sitten juon kahvia ja paneudun hommiin niin että syöminen unohtuu. Kotona ei ole nälkä samalla tavalla kuin töissä, paitsi sitten kun maha rupeaa huutamaan ja tulee kiire jääkaapille!
Ja mikä tähän ratkaisuksi? Ihana avopuoliso, joka on kotona muistuttelemassa, että ruokaa pitää laittaa nassuun tasaisin väliajoin. Okei ratkaisu se ei ole, mutta kun kiukku lähestyy niin komennus keittiöön tekee hyvää. En tiedä löytyykö sieltä ruudun puolelta muita nälkäraivoisia ihmisiä kuin minä, mutta voi tsiisus jos en ole tajunnut syödä, kiukku on hirmuinen ja sitä ei itse edes tajua! Syödään siis tasaisin väliajoin ja tarpeeksi protskua varsinkin aamulla. Minulla on ollut moneen kertaan puhelimessa sovellus veden juomista varten, mutta aina kun kyllästyn muistutuksiin poistan sovelluksen sen sijaan, että joisin kiltisti. Pitää ehkä kokeilla appia syömisen muistutukseen, tai sitten laitan taustakuvaksi ihania ruokakuvia tietokoneelle ja puhelimeen. Taikka ihan vain opettelen syömään tasaisin väliajoin vaikkapa herätyskellon kanssa. 

Syöttekö te säännöllisesti arjessa ja työelämässä vai unohtuuko? 

4 kommenttia

 1. Laittele muista syödä- lappuja joka paikkaan? :D

  VastaaPoista
 2. Säännöllisesti syöminen on oikeasti aika haastavaa, vaikka kuulostaa niin yksinkertaiselta! Minä ainakin saan kiinnittää siihen todella paljon huomiota ja muistutella itseäni.. Tähän avuksi käytän joskus ruokapäiväkirjaa, eli kirjoitan kaikki syömiseni ylös ja seuraan miten ja milloin syön ja missä olisi eniten parantamisen varaa.. Mutta kuka sitäkään jaksaa koko ajan tehdä, en minä ainakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kanssa pidetään välillä ruokapäiväkirjaa, usein huonolla menestyksellä :D Ehkä se syöminenkin sitten tasoittuu muuton myötä, hernemaissipaprika ja makaroni kunniaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥