Vegaaninen rahka



Vegaaneja tunnutaan hemmottelevan hetki hetkeltä enemmän. En ole oikeastaan koskaan ollut jugurttien ystävä, vaan tykkään hieman paksummasta koostumuksesta. Vähän aikaa sitten kuulin Ruotsin puolelta saatavan Alpron vegaanista Go On rahkaa ja olin kateudesta vihreä. Välillä tuntuu siltä ettei Suomesta saa läheskään kaikkia samoja vaihtoehtoja juuri Alprolta, mitä muualta maailmalta löytyy. Ei jouduttu Suomessa onneksi pitkää aikaa tätä ihanaa uutuutta odottamaan! 

Hauskinta ehkä koko hommassa on se, että näitä rahkoja (maustamaton, passionsoseella tai mustaherukkasoseella) saa tällä hetkellä Siwoista ja Valintataloista. Niissä tulee harvemmin vierailtua, koska suosin isoja ruokakauppoja, mistä saa kaiken kerralla. Eilen lähdimme ennen Marja Hintikka Liveä (yksi suosikki ohjelmistani, vaikka en ehkä ihan kohderyhmään kuulukaan) käymään hieman isommassa Siwassa ja sieltä löytyi onneksi jokaista makua ja reippaasti! Olen kuullut huhua, että nämä ovat loppuneet nopeasti kaikkialta, sana kiirii nopeasti. :)  Pienten soseellisten purkkien hinta oli 0.99e, joka on mielestäni ihan siedettävä. Isomman maustamattoman purkin hintaa en tarkalleen muista, päälle kaksi mutta alle kolme euroa. Otin pienempiä purkkeja kaksi kumpaakin ja yhden ison. Odotan innolla mikä tulee hinnaksi isommissa kaupoissa.

Maistelimme ensin Passion nimistä rahkaa ja se oli törkeän hyvää! Itseasiassa minun mielestäni sosetta pohjalla oli liikaa, mutta ei se haitannut. Proteiinia yhdessä annoksessa on 7.8g ja sokeria 11.1g . Tämä tuleekin varmasti olemaan minulla uusi suosikki välipala, vaikkakin nuo passionin siemenet hampaankolossa ei ole kauhean kiva. Lusikkaa ei paketin mukana tule, mutta ainahan lusikka repussa kätevästi mukana kulkee. Mustaherukka ei ollut läheskään niin hyvä, mutta jos mustaherukasta tykkää niin miksi ei. Siinä proteiinia oli puolestaan annoksessa 7.7g ja sokeria 11.3g . Jos sokeria ja proteiinia katsoo niin paras vaihtoehto on maustamaton, jossa on sataa grammaa kohden proteiinia 6.2g ja sokeria 2.5g. Itse rahkassa soijan maku tulee lävitse,  mutta soseet peittävät pahimman kärjen. Itseäni ei soijan maku tosin haittaa. 





Kaiken kaikkiaan todella hyviä välipaloina ja nyt pitää lähteä kehittelemään tuosta rahkasta jotakin herkkua! Vielä vaan lisää makuvaihtoehtoja niin olisi ihan huippua, vadelmasose voisi olla aika ihana. Niin ja loppuun haluaisin kysellä teidän mielipidettänne. Oletko ehtinyt maistaa näitä vegaanisia rahkoja ja kumpi maustetuista oli parempi? Tai kumpi voisi olla enemmän sinun makuusi ja kiinnostaako tämä uutuus? 

8 kommenttia

  1. Mä juuri näpyttelin omaan cittariin toiveen, että näitä heti nyt valikoimiin! Olen ihan innosta pinkeänä näistä vaikka en ole eded maistanut! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt näitä näkyy jo muuallakin, jännää vaan miten aluksi löytyi vain Siwoista ym. Mä olen maistelun jälkeen näistä vielä enemmän innoissani, aamupalaksi vedetty rahka lisukkeilla piti todella hyvin kylläisenä ja maustamaton oli yllättävänkin syötävää :)

      Poista
  2. Hitsit, olen yrittänyt noita monesta kaupasta bongailla mutta en ole vielä nähnyt! Jännityksellä odotan rahkoja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olet jo löytänyt ja päässyt maistelemaan! Näistä tuli kyllä suoraan mun lemppareita ja kiva ettei noi maut ole ihan "perus" kamaa :)

      Poista
  3. Vanhana vegaanina en uskonut tällaisia uutuuksia edes kaipaavani, mutta niimpä vaan olen tykästynyt siihen maustamattomaan rahkaan. Omatekoisen karviaishillon kanssa tosi herkkua plus auringonkukansiemeniä vielä pintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karviaishillo onkin todella ihanaa! Multa löytyy pakkasesta viinimarjoja ja raparperia ja ajattelin niistä keitellä hilloa rahkalle :) Ja varmasti auringonkukansiementkin sopivat hyvin mukaan :) Kiitos kommentistasi Paula!

      Poista
  4. Toi maustamaton rahka on ihan superhyvää! lisää vaan marjoja sekaan niin vola! :) vaikka siinä on lisättyä sokeria niin vain 2.5g/100g maustamaton rahkakin sisältää 4.3g hh! eli ei paha! & olen samaa mieltä noissa mustaherukka ja passionissa oli ehkä hieman liikaa sitä hilloa mutta hyvää se oli. vois lisää sen rahkan osaa siinä niin menis hillotkin kokonaan poskeen! :D pistän siis alprolle palautetta että isompi annoskoko noihin välipaloihin! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaisenaan en söisi, mutta juurikin marjojen kanssa hyvää :) Hieman lisää rahkaa olisi kyllä kiva saada noihin pieniin mukaan, vaikka nykyään syönkin passionia lähinnä herkkuna tai eväänä töissä. Täytyy pistää palautetta tosiaan menemään ja tietenkin olisi kiva saada lisää makuja ;) Kiitos kommentistasi!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥