Viisauksia vanhemmaltaIhailen suuresti kaikkia mummoja ja vaareja, jotka ovat eläneet pitkän ja usein vaikeankin elämän. Niin sanotusti ennen vanhaan ei erottu, vaan liitto pidettiin kasassa ja sitä korjattiin jos se korjausta tarvitsi. Nykyään on liian helppo luovuttaa ja sekoilu tuntuu olevan yleisesti turhankin ok. Mielestäni suhteen eteen pitää tehdä kovasti töitä, mikään ei tule ilmaiseksi. Arvatkaa vaan kuinka paljon eilen innostuin kun törmäsin linkkiin 90 vuotias nainen kirjoitti 45 elämänohjetta, jotka jokaisen pitäisi lukea. Tuosta listasta sai todella hyvin muistutusta siihen, että ihmisten ongelmana on suorittamienn eikä olla tarpeeksi läsnä. Eli lisää läsnäoloa ja vähemmän poukkoilua ympäriinsä?

Kokosin tähän omat suosikki elämänohjeet tuolta sivulta. En toki tiedä edes, onko joku vain tehnyt listan ja väittää sitä nyt vanhemman ihmisen tekemäksi. Haluan olla hyväuskoinen ja lukittautua siihen, että joku ihana mummo on tehnyt tämän listan. Nuo kaikki ohjeet ovat todella hyviä ja suosittelenkin lämpimästi teidän lukevan ne kaikki. Kerro toki kommenttiboksissa, jos jokin niistä osuu ja uppoaa erityisesti!


Vaikka pelottaa, ota silti pieni askel.

Sinun ei tarvitse voittaa jokaista väittelyä.

Tee sovinto menneisyytesi kanssa, jotta se ei pilaa enää yhtäkään päivää.

Et ole huomenna mennyt yhtään eteenpäin, jos pysyt tänään paikallasi.

Polta kynttilöitä, vaihda ihanat lakanat, käytä kauniita alusvaatteita. Älä säästä niitä spesiaalia hetkeä varten. Tämä päivä on spesiaali.

Kukaan muu kuin sinä ei ole vastuussa onnellisuudestasi.

Mieti jokaisen ”katastrofaalisen” hetken kohdalla: ”Onko tällä mitään väliä viiden vuoden kuluttua?”

Työsi ei pidä sinusta huolta, kun olet kipeä. Ystäväsi pitävät. Joten pidä heihin yhteyttä.

Usko ihmeisiin.

Ainoa asia, mikä lopulta merkitsee, on se, että rakastit.

Vaikka on huono päivä, nouse ylös, pukeudu ja mene.

Vedä syvään henkeä. Se rauhoittaa mieltä.En suosittele menneessä vellomista, olen itse oppinut sen vuosien mittaan, se ei vain kannata. Ihminen luo itselleen helposti omat kahleensa menneeseen ja niitä ei kukaan muu voi rikkoa kuin itse. Kun tulee kriisi, kannattaa ensin nukkua yön yli, se tuo tilanteeseen yleensä aivan uudenlaisia perspektiivejä ja loppujen lopuksi rikkoutunut muumimuki ei ehkä ole maailmanloppu vaikka se siltä saattaakin ensin tuntua. Ja uskokaa tai älkää, mutta huokaiseminen usein helpottaa mieltä. Onneksi muumimukeja saa uusia ja vaikka ei saisikaan, niin kyllä tähän maailmaan materiaa mahtuu.

Huomenna alkaa uusi viikko ja helmikuu. Meille se tuo uuden alun. Sitä onkin odotettu ja jännitetty jo kauan. Vielä pitäisi saada muutama pala palapeliin loksautettua paikalleen, mutta hyvältä näyttää! (pidän sormet ristissä vielä hetken aikaa, ihan vain varmuuden vuoksi)

Todella hyvää alkavaa viikkoa teille ihanille! 

6 kommenttia

 1. Erinomaisia elämänohjeita meille jokaiselle!
  Kaunista alkanutta helmikuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa helmikuun alkua myös sinne Mantelilaaksoon! :)

   Poista
 2. Muistan lukeneeni joskus ton saman artikkelin noista elämänohjeesta ja mun sydän suli jo silloin! <3 Nyt se suli uudelleen, olit osannut valita tähän sellaisia, jotka iski just tähän hetkeen ja tähän iltaan! Ja vitsit, mäkin ihailen mummoja ja waareja niin valtavasti! Ne on niin suurisydämisiä ja pehmeitä ja lämpimiä ja viisaita ja toisinaan myös terveellisen suorasanaisia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lauseet olivat kyllä kaikki ihania ! <3 Kiva että sait näistä irti jotakin :)

   Poista
 3. Muistan myös lukeneeni nuo joskus jostain, aivan loistavia ohjeita jokaiselle <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥