Jotakin purkista
Hyvä ravinto on kaiken aa ja oo, mutta jossakin vaiheessa voi ihminen tarvita hieman apua. Vegaanina olemisen ainoa pakollinen ravintolisä on B-12 vitamiini, jota kasvikunnan tuotteista ei saa (jostakin itseasiassa luin että sitä saisi mutta niin pieniä määriä, että puutostila on varma). B-12 vitamiinia lisätään aika hyvin erilaisiin kasvipohjaisiin juomiin ja jugurtteihin, mutta en mene vannomaan että niistä tarpeeksi saisi. Olen siis kiltisti ottanut purkista tuota vitamiinia ja itseasiassa tulee otettua muutakin. Olen ennen syönty B-12 vitamiinin sellaisenaan purkista, mutta koen kätevämmäksi ottaa muuhunkin hieman vahvistusta ja siihen on hyvin tähän mennessä palvellut VEG1 vitamiini valmiste.
Käytän ruoanlaitossa ruusu/kristallisuolaa ja siihen ei ole lisätty jodia. Olen pitänyt myös jodin saannista huolta juuri mainitsemani VEG1:sen kanssa, mutta vertailtuani eri vitamiineja keskenään ja paljon monipuolisempi on VegVit monivitamiini, joka sisältää jopa 26 mineraalia ja vitamiinia hyvin imeytyvässä muodossa. VEG1:nen on tuttu monen vuoden ajalta, se on edullisempi ja varmasti hyvä vaihtoehto ei minkään tilalle. Kuitenkin tuon purkin loputtua otan kokeiluun VegVitin. Kummassakin purkissa on kolmen kuukauden annos, joten kalliiksi ei mielestäni kummankaan ottaminen tule.
Monivitamiinin lisäksi tulee aamuisin otettua D-vitamiinia myöskin purkista. Syön itse iHerbistä tilaamaani vegaanista D3 vitamiinia aika vahvana annoksena. Yleisesti D3 vitamiini on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta eläinperäistä ja siksi suosittelen tutkimaan tarkoin mitä lisää syö vegaanina, D2 vitamiini sen sijaan on kasviperäinen. Kotimaisesta verkkokaupasta suosittelen lämpimästi Vegekauppaa ja sieltä löytyy D3 vitamiinia niin Vitashinen suihkeena kuin tablettinakin, suihke oli ihan kiva mutta oma kieleni ei siitä pitänyt vaan kutitti aivan törkeän paljon! 
Välillä varsinkin kun liikun enemmän huomaan kroppani huutavan magneesiumia (etenkin pitkien juoksujen jälkeen). Vielä en ole kokeillut, mutta tilasin juuri Fitne Kalsium+:saa. Näiden kaikkien lisäksi tulee aamuisin otettua omega3:sta Luomu Pellavansiemenöljyn muodossa, makuhan on aika hirveä mutta kyllä sen kestää! 

Otatteko te purkista vitamiineja terveellisen ravinnon tueksi? 


affiliatelinkki

2 kommenttia

  1. Heheh, juuri tänään taas kirjoitin itsekin samaisesta aiheesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin lukasemassa lävitse, nuo Terranovan vitamiinit kiinnostavat kyllä ihan kauheasti! Mutta hyvä että sullakin on vitamiinit kunnossa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥