Astetta kirpeämpi aamu
Kirpeää aamua varten ei tarvitse syödä kiloa kirpeitä karkkeja, vaikka ne hyviä ovatkin. Tänään starttasin päivän jollakin paljon paremmalla ja terveellisemmällä. En ehdi syömään arkiaamuisin aamupalaa, vaikka toki pitäisi. Aamuni aikaistuivat muutama kuukausi sitten huomattavasti ja sen jälkeen hitaista aamuista ei ole ollut toivoakaan. Mielummin nukun niin pitkään kuin pystyn, nappaan kahvin matkamukissa mukaan ja lähden ajamaan töihin. Kiire aamuina luminen tai jäinen auto on pahin painajainen ja välillä ne kahvit ovat kaikkialla muualla kuin mukissa, kun juoksen portaat alas ja rupean raputtamaan autoa.

Kun minulla on vapaapäivä tai myöhäisempi työpäivä nautin siitä täysin siemauksin. Aamupala kuuluu ehdottomasti kaikkien nautintojen kärkeen! On ihanaa panostaa hieman enemmän ja nauttia aamupala kaikessa rauhassa. Usein selailen blogien uudet tekstit lävitse samalla hörppien aamukahvia ja siinä saattaa parhaimmillaan vierähtää tunti jos toinenkin! Hitaat aamut ovat aivan parhautta.
Vinkkinä muuten teille kaikille, jotka haluatte vältellä hiivaa: Ryvitan näkkileivät ovat valmistettu ilman hiivaa ja ovat lisäksi aivan törkeän hyviä! Makuvaihtoehtoja löytyy ja nämä ovat ihanan ohuita ja hieman suolaisia, nam! Tänään söinkin monen monta palaa tuota avokadolla höystettynä, aivan parhautta. Olin jo täysin unohtanut tämän näkkärin, kunnes muutama päivä sitten ruokakaupassa siihen törmäsin ja muistin kuinka törkeän hyviä nämä ovat.

Kahvin ja avokado-näkkärin lisäksi aamupalaani kuului tänään omapuristamani greippimehu. En sitä ihan sellaisenaan juonut, vaan laitoin puolet vettä. Silti se oli todella kirpsakkaa ja aika hapanta, hampaat eivät tästä kiitä, mutta jos harvoin juo niin miksi ei? Sitruunavettä join paljon puhdistuskuurin aikana ja sen jälkeenkin, ongelmana on vain juuri se happamuus. En ole muovisten pillien fani, mutta ehkä mielummin pilli kuin hampaiden hiljattainen syöpyminen.

Nyt siirryn siivoamaan samalla soittaen musiikkia ehkä hieman liian kovalla!


7 kommenttia

 1. Olen aika kova syömään leipää, joten tuo Ryvita voisi olla kivaa vaihtelua. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mennyt viime aikoina paljon enemmän leipää kuin aikoihin, Ryvita kivaa vaihtelua :) Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin! :)

   Poista
 2. Kiitti näkkäri-vinkistä, täytyy ehdottomasti kokeilla! :) Hitaat aamut on ihania ja olen todella kiitollinen, että saan itse viettää sellaisen lähes joka päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinua onnellista! Kokeile ihmeessä, ja noita löytyy useaa eri makua joka on todella kiva :) Hyvää viikonloppua Susanna! :)

   Poista
  2. Ostin viime kauppareissulla näitä ja voi että kun on hyviä! Pahempi puoliskokin rouskuttaa näitä ihan innoissaan :) Suuri kiitos siis vielä vinkistä!!

   Poista
  3. Todella kiva kun maistuivat! Meillä on taas mennyt noita paketti jos toinenkin, turhankin koukuttavia ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥