Joko tiedät mitä antaa joululahjaksi miehellesi? Tässä olisi sinulle lämmin ja erittäin mukava vaihtoehto, nimittäin bambusta valmistetut Bamigo merkin miesten alusvaatteet. Olen aikaisemmin blogissani kirjoittanut vaatteiden ja varsinkin niiden materiaalien eettisyydestä ja ekologisuudesta ja kun vastaani tuli Bamigon bambuiset alusvaatteet, sain entisestään tietoa bambusta vaatteiden materiaalina. En tiennyt ennen, että bambua on olemassa erilaisia lajikkeita ja se mistä vaatteita valmistetaan on eri kuin mitä pandat syövät. Sinun ei siis tarvitse kokea huonoa omatuntoa pandojen kurnivista vatsoista tämän takia, pandat eivät jää nälkäiseksi bambuista valmistettujen vaatteiden takia! En tiennyt myöskään, että bambua kasvaa itse asiassa muuallakin kuin Aasiassa tai että bambu voi kasvaa jopa 30 metriä korkeaksi ja jopa metrin päivässä!
postaus toteutettu yhteistyössä Bamigon kanssa
Miksi bambu puuvillan sijaan?
Kiloa kohden puuvillaa käytetään liki kymmenen tuhatta litraa vettä, kun puolestaan bambu ei tarvitse keinotekoista kastelua. Aiemminkin kirjoitin puuvillasta ja sen kasvatuksen tuholaismyrkyistä sekä lannoitteista täällä ja niitä bambu ei tarvitse. Puuvilla aiheuttaa eroosiota maaperälle kun puolestaan bambusta käytetään vain varsi, joten juuriin ei tarvitse koskea ja kasvi kasvaa takaisin paikoilleen. Bambu myös rikastuttaa maaperää juurten väljyyden takia! Yksi seikka oli minusta erittäin mielenkiintoinen, nimittäin bambu käyttää hiilidioksidia erittäin paljon ja on täysin biohajoava, joista kumpikin tekijä on ilmastonmuutoksen kannalta tärkeitä. Lisää tietoa aiheesta saat niiden eroista täältä ja itse bambusta täältä.
Miksi valita bambusta valmistettu vaate?
Bambu on tekstiilinä silittämätön, joka tarkoittaa sitä että voit laittaa vaatteet suoraan narulta päällesi eikä siinä ole ryppyjä. Kätevää! Vaatteet eivät myöskään ime itseensä hikeä ja sen hajua ja vaatteet ovat luonnostaan antibakteerisia. Tämän vuoksi meillä onkin äitini tekemä bambulangasta valmistettu keittiörätti, joka ei ala käytössä haisemaan samalla tavalla kuin selluloosaiset serkkunsa! Tekokuidut ovat todella sähköisiä tähän vuoden aikaan ja ihan kissojen takia meillä niitä vältellään, bambusta valmistettu vaate ei sähköisty. Ne pitävät ihon kuivana imien kosteutta tehokkaasti iholta ja siirtäen sitä eteenpäin, jonka ansiosta tunnet olosi raikkaaksi vaikka vähän tulisikin kuuma ruuhkabussissa. Bambu tekstiilien erinomainen omaisuus on se, että ne pitävät ihon lämpimänä tai viileänä säästä riippuen. Ja mikä tärkeintä, ne tuntuvat iholla ihan mielettömän mukavilta! Ehkä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta suosittelen kokeilemaan! Minulla on ollut bambuiset sukkahousut sekä sukkia ja ne ovat ihan mielettömän pehmeitä ja lämpimiä.
Saimme testiin Bamigolta miesten pitkähihaisen paidan Kallelle. Nyt kun ilmat ovat viilenneet se on todella tullut käyttöön ja pakko myöntää salaa sitä itsekin sovittaneeni. Materiaali on todella pehmeää, erittäin sileää ja se ei kiristänyt ollenkaan, vaikka onkin slimfit mallia. Malli on lisäksi extra pitkä joka tuo mukavuutta ja se sopii myös pidemmille miehille. Paita on pitänyt lämmön kylmällä ja puolestaan sisällä ei tule liian kuuma. Bamigolta löytyy pitkähihaisten paitojen lisäksi myös erilaisia boksereita ja alushousuja, sukkia sekä t-paitoja. Vaatteet mukautuvat käyttäjänsä päälle sekä ovat myös kivan näköisiä ja kuukauden käytön perusteella vaikuttavat erittäin laadukkailta. Aika tulee näyttämään onko paita kuinka pitkäikäinen. Bamigon sivut tarjoavat muuten paljon hauskaa faktaa ja hottiksia miesmalleja, joilla saa hyvän kuvan miltä vaatteet oikeasti näyttävät päällä. Kannattaa käydä kurkkaamassa! Kenelle nämä sitten sopivat? Jokaiselle miehelle iästä riippumatta joka arvostaa laatua, mukavuutta, tyylikkyyttä ja kestävyyttä.
Yhteistyössä Bamigon kanssa
Peukku bambulle! Itse en suostu käyttämään enää muita kuin bambusukkia, jalat eivät jää inhan kosteiksi niiden kanssa. :)
VastaaPoistaMulla oli muutamat bambuiset sukat kunnes kulutin ne puhki käytössä :D Ne on kyllä ihan ykköset! Voisi itseasiassa ostaa muutamat uudet töihin turvakenkiin kun ne tuppaavat olemaan aika nihkeät työpäivän jälkeen :'D
PoistaKuinka noiden bambu sukkien ja sukkahousujen kestävyys on ollut. Itse olen mies, mutta olen etsinyt talveksi jotain parempaa vaihtoehtoa pitkien kalsareiden tilalle. Miesten kalsarit on pääsääntöisesti aina puuvillaa. Tuohan on materiaalina alushousuihin aivan kelvoton. Yläosasta on helppo vähentää avaamalla takkia, ja heittämällä se lopulta pois, kun on liian kuuma. Alushousuja ei ole helppo poistaa housujen alta, eikä sitä monissa paikoissa katsota hyvällä, jos ne päälihousut riipaisee pois esim. työpaikalla. Nuo puuvillakalsarit housujen alla saa heti hikoilemaan, kun tulee sisälle. Ja heti kun hikoilee, niin ne kalsarit kastuu ja pysyy märkänä siellä housujen alla lopun päivää. Joku Villa-silkki on varmasti hyvä vaihtoehto, mutta saatavuus on aika vähäistä bambuisia voisi kokeilla, mutta tuolta Bamicoltakaan pitkiä kalsareita ei näkynyt. Tosin ei minulla mitään ongelmaa ole kokeilla vaikka niitä sukkahousujakaan, jos sinulla on vinkata mistä hyvät sellaiset löytyisi. Tosin noissa saattaa koot jäädä pieneksi, kun on yleensä vähän lyhyemmille tarkoitettuja. Eihän kukaan muu nää, onko housujen alla kalsarit ja sukat, vai sukkahousut.
VastaaPoistaHeippa Anonyymi! Nopealla googlailulla löytyi esim. Prismasta ihan aikuisille miehille pitkiä kalsareita bambusta :) Sukkiksien kohdalla pakko sanoa, että saamani koko oli isompi kuin normaalisti mutta silti aika nafti (olen toki aika pitkäkin), joten niissä pitäisi aina ottaa todella iso koko muiden vaatteiden kokoon nähden. Toivottavasti löydät sopivan vaihtoehdon itsellesi, puuvilla ymmärretysti ei aina ole se mukavin vaihtoehto, vaikka usean tekokuidun voittaakin! :)
PoistaHei mahtavaa infoa koko juttu täynnä, kiitos! Oikein varteenotettavia lahjaideoita nuo bambuvaatteet :)
VastaaPoistaMinullakin on bambusta tehdyt sukkikset ja olen tykännyt kovasti, kun ovat niin miellyttävät iholla ja vielä lämpimätkin.
Se on hassua miten paljon materiaali oikeasti vaikuttaa! Olen muutenkin aika herkkä ihoinen niin suurin osa tekokuiduista (öljy pohjaisista) kutittaa, mitä luonnollisempi sen parempi :) Ihan mahtavaa jos sait uutta infoa ja kiitos itsellesi kommentista Salla! :)
PoistaTekstiilien ekologisuus ja eettisyys, lähellä sydäntäni. :) Bambu on kyllä puuvillaan verrattaen melko kestävä ratkaisu, vaikkakin siinäkin omat ongelmansa. Mikään tekstiili ei ole antibakteerinen; ei villa eikä bambu ;) ne voi olla sellaisia, missä bakteerit ei mielellään kasva, mutta antibakteerisuuslegenda on oikeastaan virheellinen.
VastaaPoistaTosi hyvä postaus! :)
Tuota antibakteerisuutta olen usein pohtinut ja lukenut tekstejä puolesta ja vastaan, en oikein tiedä mitä siitä sanoa suoraan sanottuna. Tiedot otin pääasiassa Bamigon sivuilta ja sieltä sen nappasin mukaan, mutta tosiaan kuten sanoit se on lähinnä legenda ;) Kiitos kommentistasi Johanna! :)
Poista