Mitä jos siivoaisit leppoisammin?

leppoisa opas huusholliin into kustannus kirja

Kun alan siivoamaan kannattaa Kallen ja kissojen pysyä mahdollisimman kaukana, koska siivoamiseni ei ole aina ollut kauhean leppoisaa. Innostuinkin suuresti kun sain Into kustannukselta arvostelukappaleena kirjan Leppoisa opas huusholliin, joka on Aino-Maija Leinosen ja Saara Henrikssonin käsialaa. Uskon, että jokainen teistä on varmasti kuullut Konmarista ja ehkä kokeillutkin hänen metodejaan. Hullaannuin siihen viime keväänä täysin ja olen seurannut muidenkin hullaantumista ja lopulta myös kyllästymistä tässä vuoden aikana. Kun sain käsiini Leppoisan oppaan huusholliin tuli heti samanlaisia innostuneita viboja kuin Konmarinkin kanssa. Kuitenkin havaitsin heti kirjan aloittaessani selkeän eron siinä, että Leppoisa opas huusholliin on suunnattu juuri meitä suomalaisia ja meidän tarpeitamme varten. Konmarin kanssa useaan otteeseen tuli ristiriitaisia fiiliksiä esimerkiksi asioiden pois heittämisessä. Leppoisan opaan kanssa tuli heti tuli olo, että kirjoittajat ymmärtävät minua ja minun tarpeitani paremmin kuin hyvin. Kirjassa myös korostuu ekologisuus ja taloudellisuus eri asioissa ja tässä mennään pintaa syvemmälle myös ohjeiden kanssa.


Kirja saatu arvostelukappaleena
leppoisa opas huusholliin


Koen olevani suhteellisen hyvä siivoaja ja lähinnä kirjasta sain boostia ja innostusta aloittamaan (ja lopettamaan) muutaman projektin. Inspiroiduin niin paljon, että pesin kontaten koko kylpyhuoneen kesken lukutuokion! Tämä kertoo jo hyvin paljon minusta, joka ei yleensä saa nenää irti kirjasta kuin vain pakolla tai unella. Kirjassa käsiteltiin siivousta ja kotia todella armollisella tavalla eikä kirjassa saarnattu. En meinannut pysyä nahoissani useaan otteeseen ja yritin kirjoittaa kaikki parhaat vinkit ylös, mutta se oli vaikeaa niiden suuresta määrästä johtuen! Sain myös uutta tietoa eri pintojen puhdistuksesta sekä siivousvälineistä. Kirjasta löytyy tieto siihen miksi selluloosasta tehdyt keittiörätit kannattaa jättää unholaan ja panostaa uudelleen käytettäviin rätteihin. Myös pesuaineista ja niiden vaikutuksesta sain mielenkiintoista tietoa, esimerkiksi liian vahva pesuaineliuos ei puhdista pintaa vaan jää pyörimään lian päälle. Vähemmän on siis usein parempi ja esimerkiksi laminaatti lattia pitää puhdistaa pelkällä vedellä, koska pesuaineet tuhoavat sitä, iik! No onneksi aina vanhoista huonoista tavoista voi päästä eroon ja jätän sen viimeisenkin tipan mäntysuopaa pois mitä olen fiiliksen vuoksi laminaatin pesuveteen laittanut.

Kuten sanoin, tästä kirjasta ei tule huonoa omatuntoa vaan tämä inspiroi ja antaa sinulle työkaluja siihen miten saisit kotisi omanlaiseksesi. Kirjassa annetaan ohjeita niin pikasiivoukselle kuin suuremmallekin urakalle sekä eri tyyppisille siivoajille. Aivan täydellistä! Kirja on myös kirjoitettu todella keveällä otteella kuvitusta myöten, viihdyin kirjan parissa ehkä vähän liiankin hyvin. Suosittelen kirjaa ihan jokaiselle, jolle köksän tuntien siivous vinkit eivät ole jääneet mieleen ja jotka etsivät myös ekologisempia valintoja siivouskaappiinsa. Kirja sopii hyvin tuparilahjaksi tai ensikotiin muuttaneelle, mutta myös lapsiperhe saa tästä varmasti ilon irti. Uskonkin, että tämä on ihan meistä jokaiselle.
kirja saatu Into kustannukselta arvostelukappaleena

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi ♥