Hieman erilainen lukuvalo

mion blues kristina ohlsson kirja dekkari ruotsalainen wsoy lukuvalo otsalamppu led

Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä ainoa oikea paikka lukea kirjaa on illalla sängyssä ennen nukkumaan menoa. Pitkän aikaan kaipasin itselleni kunnon lukuvaloa sorruttuani teini-ikäisenä hämärässä lukemiseen, joka ei ainakaan hyvää tehnyt. Olen meidän taloudessa ainoa lukeva osapuoli, joten iltaisin ei ole kauhean kiva pitää kattolamppua päällä ja se ei suoraan sanoen ole paras mahdollinen ratkaisu lukuvalo pulmaan. Asiaa pyöriteltiin, ostettiin ne sellaiset hehkulamppu tyyliset koristevalot makkariin, mutta järjestyksen muuttuessa ne siirtyivät ikkunaa koristamaan eikä niidenkään valon määrä palvellut ihan asiaansa. Oma yöpöytäni on korkeampi lipasto, jossa myös säilytän vaatteita joten perinteinen malli ei edes tuonne sopisi.

Kerran sitten taas tuskailin, että haluaisin lukea, mutta ei ole valoa niin Kalle tokaisi "ota se otsalamppu käyttöön". Sain viime vuonna joululahjaksi otsalampun ja nyt se sai  vihdoin jokapäiväisen käyttökohteen! Tämä oli suorastaan neroa ja siitä lähtien olen lukenut otsalampun valossa, jonka saa kohdennettua oikean kokoiseksi alueeksi sekä kirkkautta saa säädettyä. Pakko todeta, että tämä on paras lukuvalo ikinä. Ja mikä parasta, se kulkee mukanasi huoneesta tai sijainnista toiseen eikä häiritse nukkuvaa ihmistä niin paljoa kuin koko huoneen valaiseva valaisin. Nyt on ensimmäistä kertaa neljän vuoden seurustelun aikana tullut kauhea into lukea kaiken mitä käsiini saan ja toinen voi rauhassa tuhista vierellä. 

Ongelma ratkaistu siis lopulta yllättävän helposti ;)

ps. hyviä kirjavinkkejä otetaan vastaan!

4 kommenttia

 1. Toi on kyllä hyvä idea lukuvaloksi! Jos dekkareita tykkäät lukea, ni Karin Slaughter ja Camilla Läckberg on mun lemppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kunnia menee tosiaan miehekkeelle, josta selvästi on Pelle Pelottomaksi ;) Olen suuri dekkarien fani ja täytyy ehdottomasti laittaa nimet muistiin seuraavaa kirjasto reissua varten! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Lueksä fantasiaa? Saat multa lainaan Sallu Greenin Half Bad trilogan jos haluut. Mää tykkäsin siitä ihan tosi paljon! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu luen ^^ Täytyy kyllä lainata se sinulta niin sitten ei ole niin kiire palauttaakkaan :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥