10 x minä bloggaajanaUskomattoman nopea viikko takana ja vaikka ideana oli kirjoitella vaikka mistä ei se nyt ihan toteutunut. Kuitenkin erään asian halusin vielä tehdä, sillä Not so damn mainstream -blogista tuli mielenkiintoinen haaste, kiitos siitä Iida! Ideana on listata kymmenen faktaa minusta bloggaajana.  Vaikka paljon erilaisia haasteita on vuosien aikana tullut tehtyä niin en ole ennen ajatellut asioita "minä bloggaajana" kantilta ja juuri sen takia tämä onkin todella mielenkiintoinen. Ja nyt itse asiaan!

1. Teen paljon luonnoksia hetken ajatuksista, että ne eivät unohtuisi. Suurin osa niistä tulee toki poistettua, koska ne ovat joko hupsuja, tyhmiä tai kumpaakin niistä. Toki sitten on myös niitä, jotka ajan kanssa kehittyvät postaukseksi asti. Luonnokset ovat siis yksi parhaista ystävistäni bloggaajana! Jonkinverran niitä tulee tehtyä paperille, mutta pääasiassa teen ne suoraan bloggeriin.

2. Eniten ideoita kirjoittamiseen saan töissä esim. pussilakanaa mankeloidessa. Siinä samalla on hyvä päästää ajatukset vapaaksi. Toinen milloin ideoita suorastaan pulppuaa mielestäni on juuri sunnuntai-iltaisin sängyssä, kun pitäisi nukahtaa aamuvuoroa varten varsin aikaisin. (se nukahtaminenhan ei sunnuntaisin ole helppoa kun joka ilta viikon aikana on tullut töistä vasta klo 22)

3. En halua editoida kuviani. Joskus tulee tehtyä värien kanssa korjailua tai rajattua kuvaa, mutta se riittää minulle. Syy tähän löytyy siitä, että haluan ottaa kuvia jotka suoraan miellyttäisivät silmää. Mielummin kehityn kuvaajana ja tarvittaessa teen pientä hienosäätöä kuin luon illuusioita jälkikäteen. Muokkaamiselle on oma paikkansa ja aikansa, toki kuvilla onkin suuri merkitys blogeissa, sitä en vähättele. Aiemmin muokkasin kaikki kuvani filtterin läpi luomaan yhtäläistä tunnelmaa, mutta lopulta se ei tuntui pakonomaiselta. Ja hei, jokaisella on vapaat kädet tehdä kuviensa kanssa ihan mitä haluaa tai olla tekemättä. Tässä oma kantani tällä hetkellä, kyse ei ole laiskuudesta tai osaamattomuudesta.

4. Kirjoitan tekstit usein Macbook Pro:lla ja editoin loppuun + lisään kuvat pöytäkoneella. Macin näppäimistö on vain enemmän mieleeni ja kannettava on helppo ottaa minne tahansa. Puhelimella tai tabletilla ei tulisi mieleenkään kirjoittaa mitään watsappia vakavempaa!

5. Kommentit ja lukijat merkitsevät minulle paljon ja jännitänkin usein rankasti tekstieni vastaanottoa. Arvostan jokaista lukijaa todella paljon ja te olette yksi suurimmista syistä miksi tätä tulee tehtyä vuodesta toiseen!

6. Todella hölmöä mutta pelkään ihmisten löytävän blogini. Olen meinannut jopa poistaa sen panikoidessani, kun eräs hyvä kaveri kertoi löytäneensä sen. Onneksi tuli nukuttua yön yli! Jollakin tasolla häpeän itseni tuomista esille ja blogi onkin siinä myös hyvä harjoitusväline. Sentään niin pitkälle on tultu, etten enää piiloudu nimimerkin taakse. :)

7. Tällä hetkellä kaikki kuvat on kuvattu Sonyn A6000 kameralla. Kuvaan pelkästään valoisaan aikaan, sillä luonnonvalossa otetut kuvat ovat niin paljon parempia kuin keinotekoisessa valossa. Inhoan sinisiä tai keltaisia kuvia. Tämän vuoksi teenkin usein muutaman kerran viikossa kaikista valoisampaan vuorokauden aikaan pitkiä kuvauksia ja kuvaan kerralla monta postausta varten. Aluksi uudella kameralla kuvaaminen merkin vaihdosta johtuen hieman takkusi, mutta nyt kun vauhtiin pääsee pidän todella sopivan pienestä järkkäristä. Koen, että vuosien varrella olen kehittynyt paljon kuvaajana ja aina voi oppia uutta ja kehittyä lisää! Pitäisi taas opetella uutta tutoriaalien kanssa kun on vähän enemmän aikaa.

8. Joskus tulee tehtyä suuriakin virheitä, jotka harmittavat pitkään. Sieltä kuopan pohjalta on vaikea nousta, niellä oma ylpeys ja myöntää että pieleen meni. Onneksi virheistä voi ottaa opiksi ja seuraavalla kerralla olla huolellisempi. Haluan kehittyä ja oppia aina lisää bloggaajana, jolloin on hyvä huomata ne omat heikkoudet ja vahvuudet.

9. Usein tulee mietittyä myös vlogin tekoa, mutta en suoraan sanottuna koe sitä omakseni. Jo amiksessa inhosin olla videokuvattavana, vielä enemmän inhosin oman äänen kuulemista jälkikäteen tai oman naaman sisältävän materiaalin editoimista. Eipä hommaa auttanut kun eräs ystävällinen opiskelijatoveri totesi minun olevan paskin juontaja ikinä :D Olen myös aika huono meikkaamaan (tai oikeammin kokematon) ja sen vuoksi tulee vähemmän kirjoitettua meikeistä.  Jotenkin vierastan todella paljon lähikuvia kasvoistani, joten sen vuoksi jätän tarkemmat ripsi- ja luomiväri tarkastelut muille :)

10. Pidän luvuista, listoista ja erilaisen statiikan seuraamisesta. En ota näistä asioista paineita, mutta pakko myöntää että nämä asiat merkitsevät minulle kuitenkin paljon. Toki tässä kohti on hyvä muistaa Pyhimyksen Häiriintyny -biisi ja tulla takaisin maan pinnalle. "Tuijotan kylmää ruutuu ja venaan et saan likejä, seuraajii ja frendipyyntöjä ilman oikeita siteitä" Vaikka sosiaalinen media on mahdollisuus, niin liian suurissa määrin se on myös haitallinen. Tämän vuoksi haluan pitää blogini rehellisenä ja sellaisena kuin juuri minä olen.


Haastan itseään bloggaajana pohtimaan Pure Connection -blogin Susannan!

12 kommenttia

 1. Kiva kirjoitus!
  Se on välillä kyllä jännä tarkastella itseään bloggaajana, hoksaa ihan uusia erilaisia juttuja mitä ei muuten tulis ehkä suoraan ajatelleeksikaan!

  Oon miettinyt juuri tuota samaa "jos joku löytää blogin". Tavallaan pointtinahan on, että se nimenomaan olisi löydettävänä. Toisaalta sitten taas ehkä hieman nolottaisi jos joku löytäisi. Oon itse ajatellut tän asian sitä kautta, että kohderyhmä on se juttu. Eli en välttämättä tykkää siitä että A-luokan lihansyöjä joka on irl puolijuttu menee mun vegaaniruokablogiin kattomaan juttuja ja huokailemaan :D Mutta jos on joku jossain määrin kohderyhmää oleva henkilö, joka voisi saada edes ideoita/ajatuksia tai jotain siitä blogista huokailun sijaan, niin miksi ei. Paras mainos on juuri seistä omien juttujensa takana ja uskaltaa! Juuri kuumottelin kun työhaastattelussa kerroin blogin nimen (kun olin blogin merkannut CV:hen), mutta toisaalta miksi ei? Teen työtä josta koen olevani ylpeä joten miksei sitä voisi näyttää muillekin ihan omalla naamallaankin.
  Joten oo säkin ylpee blogistas ja uskalla näyttää se :) En näe tässä mitään hävettävää sillä sulla on tosi kivoja juttuja ja onnistuneita kokonaisuuksia kuvineen päivineen. Oo ylpeä itsestäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siinä on juuri se, että blogi on täynnä minulle tärkeitä asioita ja ajatuksia, jotka ovat omiani. Keskusteluissa en välttämättä tuo niitä esille, sillä tiedän ettei kaikkia kiinnosta luonnonkosmetiikka tai vegaanisafka saati sitten mitä minulle oikeasti kuuluu. :D Ihmisen mieli on kyllä kummallinen, itsestään ylpeänä oleminen on vain niin vaikeaa. Toki pakko myöntää, että ajan myötä olen tehnyt oikeasti kovaa työtä ja pikkuhiljaa olisi aika lopettaa se häpeäminen ja olla tyytyväinen siitä mitä on saanut aikaan. :)

   Kiitos kovasti Jenni kauniista kommentistasi <3

   Poista
 2. Oi miten ihana ja erilainen haaste, kiitos paljon kunniasta <3 Tunnistin itseni monesta sinunkin kirjoittamasta kohdasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä haaste mieleeni, vaikkakin yllättävän vaikea! :)

   Poista
 3. Oi, ihanaa, kun tartuit haasteeseen näin äkkiä! :) tätä oli kiva lukea, ja muutama fakta jopa opetti mulle jotakin uutta susta! Olen kyllä niin kateellinen niille, jotka osaavat kamerastaan säätää arvot sillä tavoin kohdilleen, ettei jälkikäsittelyä tarvita. Mä ymmärrän suurinpiirtein, miten aukot ja muut toimivat, mutta musta ei ikipäivänä olisi säätämään niitä senhetkiseen valoon sopivaksi joka kerta, kun nappaan kameran käteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin näitä kohtia koko tämän viikon, hiljaa kypsytellen hyvä tulee vai miten se nyt meneekään ;) Valkotasapaino on kaiken a ja o, jos valoa on tarpeeksi niin usein sekin on kohdillaan. Toki en minäkään mikään ekspertti kuvaamisen kanssa ole, mutta tekemällä ja virheillä oppii! Kiitos vielä haasteesta, opin tässä samalla myös itsestäni :)

   Poista
 4. Tunnistan itseni monesta kohdasta, esim. juuri tuosta tilastojen seuraamisesta! Niin, ja kosmetiikkabloggaajana olen myöskin maailman surkein tekemään mitään hienoja tutoriaaleja vaikka ne varmasti lukijoita kiinnostaisivat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole ainoa tilastojen seuraaja :D Välillä sitä tutut kyselee, mutta mua tosiaan ahdistaa pelkkä ajatuskin aika paljon. Tuntuu vaan nykyään blogien siirtyvän enemmän videomuotoon ja toisille se sopii hyvinkin. Toisaalta taas itselläni ei ole aikaa katsoa puolentunnin videoita siitä mitä kaikkea on tullut tilattua Ebaysta, ehkä se on vähän nuorempien juttu. :)

   Poista
 5. Tosi kiva, syväluotaava ja kiinnostava kirjoitus! Ja kääk, onneksi et poistanut blogiasi! Blogisi on yksiä aidoimpia ja lämminhenkisempiä mitä tiedän! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenna ♥ Kyllä sitä edelleen miettii aina välillä onko minulla oikeasti mitään annettavaa, saati kiinnostaako ketään lukea juttujani. Tällaiset kommentit tekevät tästä kaikesta todella antoisaa ja sitä muistaa miksi tätä tekee.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥