Mihin seuraavaksi?


Kesälomani on tulossa nopeammin kuin osasin aavistaa. Meidän oli tarkoitus lähteä silloin taas pois Suomesta noin viikoksi, mutta matkakuumeen riivaamana on vaikea löytää sopivaa kohdetta. Sitä haluaisi kaupunkilomalle, johonkin lämpimään, toisaalta taas vegaaniuden ei pitäisi olla ongelma, sijainti mielellään Euroopassa ja hintaluokkakaan ei saisi huumata korvia. Tällä hetkellä Amsterdam on hyvin korkealla sijalla, mutta hyvin moni muukin kohde kiinnostaisi Prahasta Montenegroon. Yhtään tätä kuumeilua ei auta matkojen katselu eri sivustoilta ja lämmön sekä kevään kaipuu.

Nyt tarvitsisin teidän apuanne! Ehdota meille matkakohdetta Euroopassa (mielellään hieman perusteltuna)  ja osallistut arvontaan, jossa voit voittaa ihanan Kooky Gemsin kaulakorun (nikkelitön, pitkällä ketjulla), pussilliset ihania kaakao sekä lakritsi taateleita sekä matkakokoisen Madaran nokkosvoiteen!  Ikävä kyllä lakritsitaatelit eivät ehtineet kuvauksiin asti, houkutuksen ollessa liian voimakas suuren herkkunälän hetkellä. Aikaa osallistua on 19.02.2017 klo 22 asti! Jätäthän kommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinut kiinni voiton osuessa kohdallesi. Arvonta on minun sponssaamani ja toimitus vain Suomeen!

33 kommenttia

 1. Karibian risteilylle! Näkee paljon kerralla ihania eri maita. niinaha@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Sveitsiin tai Itävaltaan vuoristoon. Ihanat maisemat :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Olen myös tuon Karibian puolella. Laiva pysähtelee todella kauniissa satamissa ja kivasti jää aikaa myös tutustua eri kaupunkeihin, tehdä ostoksia tai käydä syömässä.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ollaan poikaystävän kanssa ihastuttu Itävaltaan matkakohteena, eli sitä suosittelen. Tähän mennessä ollaan käyty Zell am Seessä ja Bad Gasteinissä. Meillä reissut on menneet isoksi osaksi alppivaelluksilla, mutta reissuun voi toki yhdistää myös kaupunkiohjelmaa, jos enemmän sellaista on vailla.

  Kristen
  mustatballerinat(ÄT)gmail(PISTE)com

  VastaaPoista
 5. Olen käynyt itse Prahassa (tosin siitä on jo 10 vuotta...) ja voin suositella sitä kaupunkikohteeksi. Sopivan kokoinen historiallinen kaupunki täynnä nähtävää. Ruoka ja juoma on edullista, tosin vegaanisesta tarjonnasta en osaa sanoa mitään.
  -Kipsuli-
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Ehdotan Ukrainan Odessaa, joka on Mustanmeren rannalla. Itse en ole siellä käynyt, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta kaupungilta. :)
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Tykkään kyllä prahan nähtävyyksistä ja koko kaupunki on minun mieleen. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kreeta on Kreikan saarista ollut meille mieluisin. Päivä vuoristossa kuuluu aina ohjelmaan.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Prahaa suosittelen! Ei välttämättä helleloma, mutta lämpötila voi olla huomattavasti Suomea lämpimämpi. Nähtävää riittää sopivasti viikoksi, ja ruokaa löytyy kaikkeen makuun ja tyyliin :-) ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Menkää Kroatiaan! Kroatiassa yhdistyy vanha kulttuuri ja kaupungit, samalla saatte rantakohteen jossa on aivan järisyttävän kaunis luonto :) Kävin viime kesänä ja tahdon myöhemmin mennä ehdottomasti vielä uudestaan. Vegaanius ei ollut ongelma, löysin Splitistä iloiseksi yllätyksekseni jopa kaksi täysin vegaanista ravintolaa.
  see-saw-(at)hotmail(piste)com

  VastaaPoista
 11. Praha ehdottomasti. :) Kymmeniä kasvisravintoloita, edulliset (!) hinnat ja kaikkialle pääsee oikeastaan kävelemällä. Kompaktin kokoinen kaupunki esim. viikonloppureissulle. Ja paljon oikeasti vanhaa ja arvokasta kulttuurihistoriaa, sillä kaupunki kuuluu niihin harvoihin joita ei toisessa maailmansodassa pommitettu.

  rabbitglowblog miukumauku gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mä suosittelen lämpimästi aina Kööpenhaminaa. Se ei välttämättä ole mikään eksoottisin ja lämpimin kohde, mutta siinä kaupungissa on ihan oma fiiliksensä, joka kaikkien täytyisi päästä kokemaan :)

  iidaiitu@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Itse tykkäisin vuokratulla autolla ajella ympäri Eurooppaa... Mäkin suosittelen Købistä, jos ei ole tullut käytyä muutamiin vuosiin, itse haluaisin päästä katsomaan uudet arkkitehtuuriset nähtävyydet... jos pääkaupunki tuttu, junalla/autolla Louisianaan, Helsingøriin tai Bakkeniin. Vieressä hieno puisto, jossa voi nähdä kauriita ja upeita vanhoja puita. Købiksessä suosikkejani on kaunis Glyptoteekki (huom kahvila siellä)Tivoli, Illum's bolighus ja Strøgetin alue kokonaisuudessaan, sivukaduilla paljon kivoja liikkeitä, erityisesti kenkäliikkeitä oli silloin kun asuin siellä. Ja paljon muuta...

  Kristiina
  Oonjustiina @gmail.com

  VastaaPoista
 14. Espanjan Fuengirolasta olen itse tykännyt, ja se onkin Suomalaisten suosima paikka. Lämmin sää, kauniit maisemat, paljon hyviä matkakohteita ja ravintoloita sekä hinnat ovat edulliset.
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Suosittelen Lontoota, sieltä vain yksinkertaisesti löytyy kaikki :) Varmasti myös berliini olisi loistokohde, se on itsellä seuraava toivekohde! Berliini on käsittääkseni myös edullinen lomakohde (ainakin Lontooseen verrattuna).
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 16. Mua kiinnostais Amsterdam!:) Varsinkin keväisen damin kuvat on ihanan näköisiä! Prahaa on ollut itsellänikin kohdelistalla, mutta minulla on jostain syystä semmoinen käsitys, että vegeilyssä pääsee helpommalla esimerkiksi siellä Amsterdamissa. Tosin siellä ois halpaa kaljaa ;) Ja jos ruuan perässä haluaa mennä, niin Berliinissä on kuulemma ihan mielettömästi nykyisin vegaanisia ravintoloita ja tuotteita kaupoissa, vaikka helposti kuvittelisi sielläkin olevan makkarakansaa! :D Berliini tai Amsterdam ovat siis minun ehdotukseni. Toivottavasti pääset johonkin reissuun niin ei tarvitse ihan mahdottomasti kuumetta potea:)

  Lilja ( liljankukka(a)hotmail.com )

  VastaaPoista
 17. Itse voin aina suositella Kreikkaa ja erityisesti autenttisempaa Palerosta, josta pääsee helposti tutustumaan vuokra-autolla muihin tunnettuihin Kreikan kohteisiin.
  Sivonnii(at)gmail.com

  VastaaPoista
 18. Suosittelen Montenegroa, koska kävin siellä muutama vuosi sitten ja se on aivan upea maa!

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 19. Minä suosittelen Puolaa, siis muitakin kaupunkeja kuin pääkaupunkia. Maa on yllätyksiä täynnä ja hintataso superedullinen. :)

  hippohiiri at gmail.con

  VastaaPoista
 20. Heitän viLlinä korttina matkakohteeksi Bukarestin - kaupunki joka on sekoitus Berliiniä ja Budapestiä! Suosittelisin!

  Riikka.s.turunen@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Rooma on mielestäni aivan hurmaava kaupunkikohde, jossa myös lämpöä ja kulttuuria riittää😊 Itse tahtoisin seuraavaksi Prahaan, sillä puheiden ja kuvien perusteella se on myös huikea kaupunki!
  Anna.bbrander@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Ehdottomasti Berliini ❤ Ihana kaupunki ja vegaanin unelma! heiolentanja@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Sardiniaan, aivan ihana paikka jossa todella upea luonto, ah ne maisemat! Lennotkin edulliset kun euroopassa on! Suosittelen todella lämpimästi :)

  VastaaPoista
 24. Oma suosikkini on Amsterdam. Siellä riittää vilinää, vilskettä, ihana kahvilakulttuuri ja paljon nähtävää!

  VastaaPoista
 25. Suosittelen kreikkaa😊 kaunista. Mukavia ihmisiä.paljon erilaista tekemistä.jokaisen makuun.
  Zenka31(at)gmail.com

  VastaaPoista
 26. Ehdottomasti Amsterdam! Ihana, ihana kaupunki kanaaleineen. Riittää paljon katseltavaa ja tehtävää. :) Emmi.vakkila@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Kolme hyväksi havaittua B:tä: Berliini, Budapest ja Barcelona! t. @veggoccino

  VastaaPoista
 28. Todella vähällä matkustus kokemuksella Euroopassa voin suositella ainoastaan Kreikkaa. Ranta-ja kaupunkiloma samassa paketissa. Esimerkiksi Rodoksella on kiva määrä kauppoja, mutta silti myös paljon nähtävää. :-)
  julia.hakkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 29. Oslo on lähellä oleva kohde. Se voisi seuraava Euroopan ruokapääkaupunki.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 30. Suosittelen Itävaltaa ja siellä nimenomaan Bad Gasteinia! Ihan huikean hieno paikka ja maisemat! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 31. Tukholmassa ja saaristossa on aivan valtavan paljon nähtävää, hyvät ostosmahdollisuudet, paljon ravintoloita ja kohteita rentoutumiseen ulkona! Siellä viihtyy viikon jos toisenkin. Päivän retket saaristoon ovat aivan mahtavia ja kohteita on valtavan paljon, voi lähteä ottamaan aurinkoa ja ottaa vaikkapa eväät mukaan. Pelkästään suuri Djurgårdenin saari tarjoaa paljon koettavaa usealle päivälle: Skansen, Gröna Lundin huvipuisto, Abba museo, Junibacken, mahtavat puistot ja ulkoilumahdollisuudet, kivoja kahviloita ja hienot maisemat. Linnoja ja puistoja niiden ympärillä löytyy valtavasti ympäri Tukholmaa. Vanhassa kaupungissa on ihana kierrellä ja piipahtaa pikkuputiikeissa ja pysähtyä vanhoihin kahviloihin. Kauppahallit ovat mielenkiintoisia paikkoja myös ja tarjonta on monipuolista. Rantakadut ovat mielettömän hienoja illanviettopaikkoja ravintoloineen. Kesällä varsinkin ihana paikka, koska vesistöä on joka puolella :) minna82@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Amsterdam. Siellä on paljon nähtävää ja mikä parasta, ihana tunnelma ja kanaaleja.
  nelliina at yahoo.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥