4 x AlterraMeidän Berliinin matkasta alkaa olemaan jo aikaa useampi kuukausi ja on aika ottaa syyniin neljä tähän mennessä kokeilemaani hyvää luonnonkosmetiikan purkkia, jota sieltä toin mukaani. Toin Saksasta aikamoisen kasan (klick) vegaanista luonnonkosmetiikkaa minulle ja Kallelle, joista jälkimmäisen varastot ovat jo melkein tyhjät. Heti alkuun on pakko paljastaa, että jokainen näistä neljästä tuotteesta jotka nyt teille esittelen ovat ylittäneet hinta-laatusuhteen roimasti. Kasvovoiteilla taisi olla hintaa kahden euron paikkeilla (oli alennuksessa), kuorinta samaa linjaa ja puhdistusvaahtokin oli alle 3€. Tästä voimme päätellä suoraan, että kautta linjain nämä tuotteet olivat todella edullisia ja sen takia en asettanut niille mitään kauheita odotuksia. 

Kuitenkin toisin kävi, sillä nämä Rossmann ketjun oman Alterra merkin tuotteet nousivat kosmetiikkasuosikkien joukkoon rytinällä! Niin ja mikä hienointa, jokaisessa näistä on vegaanikukkalogo josta oli helppo tunnistaa suoraan vegaaniset tuotteet :) Haastetta näitä ostaessa toi kieli, sillä saksa ei ole minulle vahvin vaikka vähän sitä ymmärränkin ja paljon voi päätellä. Paketeissa ei ollut mitään englanniksi ja koska en halunnut datapakettia reissulle niin mentiin todella kokeilu linjalla. 

Jo ensimmäisenä päivänä ostettu Hydro Tagescreme (päivävoide), joka sisältää luomuna sheavoita, viinirypälettä sekä valkoista teetä. Tuoksu tässä on kevyt kuten koostumuskin ja voide imeytyy todella nopeasti jättäen ihon kuulaan näköiseksi. Tuote on suunnattu (käsittääkseni) kuivalle iholle ja tämä kosteuttaakin todella tehokkaasti, mutta samalla olematta liian rasvainen tai raskas. Tätä onneksi ostin toisenkin tuubin ennen lähtöä. 

Samaa sarjaa oleva Hydro Nachtcreme (yövoide) on tuoksua myöten tuhdimpi, kuitenkin levittyen helposti ja imeytyen. Useampi kokeilemani yövoide on todella paksua tavaraa, on tämä ohuempaa ja verrattavissa enemmän päivävoiteisiin mitä olen kokeillut. Siinä missä välillä Santen Family sarjan yövoide tuntuu liian paksulta sopii tämä Alterran voide huomattavasti paremmin minulle kevyemmällä koostumuksellaan, kuitenkin rauhoittaen ja kosteuttaen yöllä ihoa.

Toiselta sarjalta, joka on suunnattu kaikille ihotyypeille, ostin kokeiluun kasvojen puhdistusvaahdon sekä kuorintavoiteen kasvoille. Peelingcreme sisältää jälleen luomu sheavoita, karpalouutetta ja e-vitamiinia. Kuorintojen kanssa olen nykyään aika varovainen, sillä olen huomannut ettei liian kova mekaaninen kuorinta sovi kasvoilleni kauhean hyvin. Tämä kuorintavoide sen sijaan oli todella voidemaista ja pehmeää todella pienillä rakeilla (ei mikromuovia kuitenkaan). Minulla iho tykkäsi tästä todella paljon ja pesun jälkeen ei kiristellyt yhtään vaan iho oli pehmeä ja heleä. Kaikista parasta tässä kuitenkin on ihanan hedelmäinen tuoksu, jota fiilistelen tätä kirjoittaessakin todella paljon! 

Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä tulee Waschschaum (kauhea sana, mutta tarkoittaa puhdistusvaahtoa) ja kun tarkastelee sitä tarkemmin on tuote vielä hellä (sanft). Usein onkin ongelmana ollut puhdistusvaahtoissa liika pesevyys, jonka ansiosta kasvot tuntuvat natisevan pahimmillaan vielä seuraavana päivänä. Ja toisin oli tämän kanssa, sillä tämä tosiaan oli todella hellä, mutta kuitenkin puhdisti kevyen meikin helposti. Ja voitte kuvitella mikä riemu syntyi kun tässäkin tuoksu on todella herkullinen kuten kuorintavoiteessakin! Tässä ei sentään sheavoita ollut, mutta sen sijaan karpalo- sekä kiivin siemen uutetta. Ostaisinko uudestaan? Kyllä! Kuten jokaista näistä. Harmi vain ettei näitä saa suoraan Suomesta, mutta mielelläni toki lähden uudestaan Saksaan! 

6 kommenttia

 1. Saksassa olen käynyt kolmesti ja aina on tarttunut kosmetiikkaa mukaan, luonnonkosmetiikka on paljon halvempaa mitä Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten yllätti kyllä tuo hinta-laatu suhde, sillä olin aivan varma ettei noin edullinen luonnonkosmetiikka voisi olla hyvää. Nyt vain odottamaan sitä, että Suomeen tulee Pirkka luonnonkosmetiikkaa ;)

   Poista
 2. Kuulostaapa hyviltä tuotteilta. Voi kun pääsisi Saksaan kosmetiikkaostoksille!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksasta löytyy kyllä vaikka mitä, suosittelen ehdottomasti lomakohteeksi! Olisi mielenkiintoista käydä ensi kerralla jossakin muussa kaupungissa, sillä vaikka Berliini onkin aivan valtava ja todella kiva kohde on se nyt nähty :)

   Poista
 3. Alterran ja Alverden tuotteet on kyllä todella loistavia! Voi kun niitä saisi tilattua Suomeen, tai joku maahantuoja alkaisi tuomaan näitä tuotteita myös Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat markettien omia merkkejä Pirkan tapaan joten en usko että on mahdollista, tästä olen kyllä haaveillut itsekin! Nykyinen ripsari ALverdeltä on maailman paras (vegaaninen + luonnonkosmetiikkaa), kaikki muut ovat olleet suuria pettymyksiä. Tilaaminen Suomeen voisi juoskus jopa olla mahdollista, toivottavasti! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥