Herkkyyteen turhautuminenEilen illalla nukkumaan mennessä ajattelin omaa herkkyyttäni ja sitä miten reagoin asioihin. Tämän laukaisi muutamakin asia. Eilen tuli ikäviä uutisia ja tällä kertaa Ruotsin puolelta ja ne tuntuivat pahalta monellakin tavalla. Lähinnä mielessäni pyörii ajatus miksi täytyy tehdä pahaa muille? En ymmärrä. Luonteeltani olen erityisherkkä ja siihen kohdallani kuuluu myös se etten halua satuttaa ihmisiä tai eläimiä, henkisesti tai fyysisesti. Reagoin voimakkaasti musiikkiin, elokuviin, tv-sarjoihin, kirjoihin ja oikeastaan kaikkeen mihin vain voi eläytyä, niin hyvässä kuin pahassakin. Provosoidun helposti kun radiossa puhutaan politiikasta, tv-sarjan loppuminen voi tuntua sillä hetkellä maailman suurimmalta kriisiltä ja kirjojen kautta eläydyn todella voimakkaasti hahmoihin. Nappaan ihmisistä myös helposti mielialoja ja olen muutenkin vähän sellainen seilaaja, voimakas mutta samalla arka ja epävarma. 

Eilen näin videon lyhytkasvuisesta erään teinitähden fanista, joka halusi valokuvaan kyseisen herran kanssa. Sitä tämä teinitähti ei voinut tehdä vaan välillä tyrkki lyhytkasvuista pois, ottaen kuvia  kyllä muiden kanssa, taisi antaa nimmareitakin ja täysin sivuutti tämän miehen, joka kertoi vain olevansa suuri fani ja haluavansa yhteiskuvan. Minulle tuli suunnattoman paska fiilis, sillä lopussa näki kun tämä lyhytkasvuinen mies turhautui tilanteeseen, loukkaantui ja lähti pois, ilman sitä yhtä kuvaa. Yhtä helvetin kuvaa! Tällainen herättää minussa paljon tunteita vihasta pettymykseen ja surusta pahaan oloon. Miksi loukata tahallisesti muita kun niin pienellä eleellä voisi tehdä toisen onnelliseksi moneksikin päiväksi tai jopa loppuelämäksi! Tällaiset asiat saavat minut suunniltani eikä jätä rauhaan ennen kuin olen saanut sen jotenkin käsiteltyä, tämä on asia johon turhaudun itsessäni usein. En vain osaa ohittaa asioita.

Tämä kaikki herätti minut jälleen kerran siitä ettei elämä aina ole reilua, mutta onneksi valittamisen sijaan voin vaikuttaa ja pyrkiä itse olemaan reilumpi muita kohtaan. Toki täytyy muistaa että ensin oma hyvinvointi ja sitten muiden, kaikkia ei voi pelastaa. Uskon, että maailmasta löytyy myös paljon hyvää, vaikka sitä välillä joutuukin kaivamaan hieman syvemmältä. Mutta vähemmän itsekkyyttä ja enemmän niitä kauniita sanoja ja hymyjä, eikö niin?  Pienetkin asiat (ja ihmiset) merkitsevät. ♥

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi ♥