Sunnuntain Netflix suosikit



Meillä ollaan vietetty tänään rentoa sunnuntaita. Tämä viikon päättävä päivä on hyvä pyhittää mukavalle tekemiselle, hitaudelle ja ehkä myöskin viikon kesken jääneiden asioiden päättämiseen. Pimeys yllättää päivä päivältä aikaisemmin ja kun viideltä on pilkko pimeää, tuntuu siltä ettei päivä päässyt vielä edes kunnolla käyntiin. Olen tänään neulonut eilen aloittamaani isompaa projektia, tehnyt pienen yllätyksen äidilleni lähtevään pakettiin (kuka muistaa viedä saumurin, mutta unohtaa piuhat kotiin), maalannut (toivottavasti) viimeisen kerroksen lipaston pintaan ja muita pieniä asioita. Vielä pitäisi mennä keittiöön laittamaan kaalilaatikko tulemaan sekä tehdä kurpitsasosetta samoilla uunin lämmöillä.

Meillä katsotaan edelleenkin todella paljon Netflixiä. Vähän aikaa sitten meillä oli leffa kausi, jolloin tuli katsottua paljon elokuvia, animaatioita ja dokkareita sarjojen sijaan. Yhdessä välissä meillä tuli ihan kauheat överit, kun katsoimme putkeen liian monta sarjaa ja oli pakko hidastaa vauhtia. Nyt kuitenkin fiilis on muuttunut ja myös sarjat maistuvat hyvin, varsinkin kun juoni on koukuttava voi kuluttaa illan tai pari putkeen sukeltaen ihan erilaisiin maailmoihin.




Tällä hetkellä meillä katsotaan yhdessä Netflixin omaa Greenleaf sarjaa. Moneen otteeseen meinasin tätä alkaa katsomaan, mutta jotenkin se aina vain jäi. Lopulta äitini suosituksesta aloitimme tämän ja sarja vei nopeasti mukanaan. Sarjassa seurataan Greenleafin suvun pyörittämää megakirkkoa Memphisissä ja kaikkea syntiä ja muuta draamaa mitä taustalla pyörii. Sarjassa käsitellään vaikeitakin aiheita ja minussa sarja on herättänyt voimakkaitakin tunteita. Tämä onkin draamaa parhaimmillaan kiitos mielettömän hyvien näyttelijöiden, jotka vetävät roolinsa todella uskottavasti. Sarjasta löytyy tällä hetkellä kaksi kautta, mutta kolmaskin on onneksi tuloillaan! Sarjassa on ihan mielettömän upea alkutunnari, sarja on kuvattu todella upeasti ja juoni etenee mukavan tasaisesti. Tämä sarja jää pyörimään alitajuntaan, mutta toistaiseksi se ei ole (onneksi) uniin asti tullut.

Aina ei meilläkään sarjojen kiinnostukset mene yksi yhteen ja sen takia aloitin aiemmin tällä viikolla yksin draama sarjaa Thicker than water eli Vettä sakeampaa.  En tätä aloittaessa tiennyt sarjasta mitään ja yllätyinkin kovin kun se sijoittuu Ahvenanmaalle, sarja onkin sekä ruotsalaisten että suomalaisten käsialaa. Hetken tätä katsottuani mietin miksi osa näyttelijöistä on niin tuttuja, vaikka sarjan kieli onkin ruotsi, mutta tuollahan se selittyi. Sarjasta löytyy mm. ihana Jessica Grabowsky, Jonna Järnefelt ja toiselta kaudelta myöskin Samuli Vauramo, vaikka sinne asti en olekaan vielä päässyt. 

Vettä sakeampaa sarjassa seurataan sisaruksia, jotka tapaavat vuosien jälkeen äitinsä juhlissa perheen omistamassa pensionaatissa Ahvenanmaan saaristossa. Kuitenkin äidillä on suunnitelma, jonka takia sisarukset joutuvat vetämään pitkästä aikaa yhtä köyttä saadakseen haluamansa. Menneisyyden haamut palaavat, ongelmat kasaantuvat ja traagisilta välikohtauksilta ei vältytä. Kuten Greenleafissa niin tässäkin näyttelijät yltävät mielestäni todella hyviin roolisuosituksiin, alkutunnari on todella upea ja kauniissa saaristolais maisemissa silmä lepää. En vielä ole päässyt ensimmäistäkään kautta loppuun asti, mutta olen tykännyt tästä todella paljon! Lisäksi jo muutaman jakson jälkeen ruotsin kieli palautuu mukavasti mieleen, joka on vain plussaa ja samalla voi vaikkapa neuloa kun ei mene jutut ohitse. 

Näiden parissa meneekin taas hetki, mutta sitten tulee taas se ongelma, mitä katsoa seuraavaksi. Onneksi monta sarjaa on omalla listalla odottamassa. Nyt kaalilaatikon teon pariin ja sitten jatkamaan Greenleafin toisen kauden alkua. Mukavaa isänpäivän jatkoa!


Mitä sarjaa sinä seuraat tällä hetkellä?



30 kommenttia

  1. Tällä hetkellä odotan Netflixiin The Crownin toista kautta <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tuo katselulistalla ja taidankin aloittaa sen kunhan saan tuon Thicker than waterin pois alta :) Eikö toinen kausi ollut ihan pian jo tulossa niin en joudu kauaa sitä odottamaan jos koukutun tuohon? :D

      Poista
  2. Tällä hetkellä katsotaan Housea tv:stä, mutta joku silmät kostumaan saava draama voisi olla paikallaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. House on kyllä ihan huippu, taisin porata koko viimeisen jakson ihan vain luopumisen tuskasta :D Oletko Downton Abbeyn katsonut? Siinä oli kyllä sarja joka oli minulle tunteiden vuoristorataa, huh!

      Poista
  3. Aloitimme eilen katsomaan Miehitettyä joka vaikutti ihan hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut tuosta kuullut ennen, mutta nopean googlailun perusteella vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! :)

      Poista
  4. Nyt ei jotenkin sarjat uppoa ja muutenkin olen ollut kranttu. Kokeilin katsoa molempia suosittelemiasi sarjoja, mutta nyt oma tilanne on niille väärä. Jotenkin kummasti johonkin elämänvaiheeseen sopii ihan erilaiset ohjelmat kuin joihinkin muihin. Nyt nämä mamma-aivot kaipaisivat jotain kevyttä ja onnellista katsottavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut tuon, että eri elämänvaiheissa katsoo täysin erilaisia sarjoja! Ennen tykkäsin kevyestä hömpästä, mutta viime vuosina draama on ollut enemmän se minun juttuni. Jos kaipaat todella kevyttä sarjaa tiukoilla juonen käänteillä niin Jane the Virgin on ihan huippu! Sen kanssa saa nauraa, mutta toisaalta välillä myös silmäkulmat kostuvat oikein huolella.

      Poista
  5. Minä odottelen innolla The Crownin toista kautta, ja sillä aikaa olen vilkuillut mm. Gypsya, Homelandia ja Americansia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä katsottiin pari kautta putkeen Americansia ja sitten tuli yks kaks stoppi, vaikka sarja kiinnostaa oli se paikoitellen aika raskasta katsottavaa. Jossakin vaiheessa kyllä täytyy katsoa se loppuun asti, mutta ehkä tauko tekee hyvää. Ja ehdottomasti tuo The Crown on seuraava sarja mitä aloitan, sen verran sitä on nyt hehkutettu :)

      Poista
  6. Vasta katoin Netflixistä Der Bestatter- sarjan. Oli tosi hyvä! Oottelen, että uusin kausi tulis pian Netflixiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy lisätä katselulistalle! Välillä joutuu odottamaan ihan liian pitkän aikaa, että suosikki sarjasta tulisi uusi kausi Netflixiin asti. Vaikka nykyään Netflixillä on todella paljon hyviä omia sarjoja niin heikkous on kyllä muiden sarjojen kausien tuomisessa palveluun ja välillä niitä häviääkin sieltä aika ikävästi.

      Poista
    2. Se häviäminen kyllä ärsyttää. Joitakin sarjoja jääny kesken sen takia.

      Poista
    3. Pahin on jos on aloittanut ohjelman, jossa on yli viisi kautta ja tykästyy siihen kovin ja yks kaks tulee ilmoitus että kahdeksan päivää aikaa katsoa. Nimimerkillä neljä kautta ohjelmaa kauhealla kiireellä katsonut :D

      Poista
  7. Lopetimme vastikään Better call Saul -sarjan katsottuamme sitä ennen Breaking Badin ja House of Cardsin. Nyt on Netflixissä meneillään Mindhunters, josta emme ole vielä ihan varmoja, toimiiko. Näitä katson yhdessä miehen kanssa. Itsekseni katsoin jokin aika sitten Keskustytöt (Las chicas del cable)ja odottelen siitä toista tuotantokautta. Olen katsonut kaikki espanjalaiset sarjat Teemalta, mitä tässä aiemmin on nyt tullut ja niistä suosikkini oli ehdottomasti Velvet. Se löytyy myös Netflixistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko Keskustytöt hyvä sarja? Olen sitä aiemmin miettinyt, mutta kun valikoimaa on niin paljon niin olen aina päätynyt muihin. Kalle on meillä katsonut Breaking Badit ja Better call Saulit, minua varten ne eivät ole, mutta kyllä niitä on paljon kehuttu eikä varmasti suotta! Velvet löytyy myös omalta listaltani, mutta en ole sitäkään vielä katsonut. Ehkä nyt hautaudun vilttien alle neuleen kanssa ja aloitan kunnon maratoonin :D

      Poista
    2. Keskustytöt ei ollut niin hyvä kuin Velvet mutta ihan ok. Velvet on kuitenkin ihan lemppareitani ja suosittelen lämpimästi sen katsomista. <3

      Poista
    3. Eli nostetaampas Velvet ylemmäs seuraavien katsottavien listalla! :D

      Poista
  8. Netflix on niin paras. Sieltä on katsottu ihan parhaat sarjat, Breaking Bad, Mad Men, House of Cards, Suits, Sons of Anarchy jne. En vieläkään ole lakannut kaipaamasta näistä viimeistä! <3

    Synttäreilläni sanoin, ettei siellä ole enää katsottavaa ja kaverit suosittelivat Stranger Thingsia. No, aloimme katsoa ja.... Öh. Olin ihan huuli pyöreänä, miksi siitä joku tykkää, mutta pakko oli silti saada tietää miten siinä käy. Niin katsoimme ykköskauden ja nyt mennyt jo pari osaa toisesta! Mutten vieläkään tiedä tykkäänkö vai enkö. HBOn Big Little lies tuli myös ahmittua kolmessa (!!) päivässä, niin hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netflixissä on ihan mieletön määrä sarjoja ja varmasti jokaiselle löytyy jotakin, Kalle katsoo juuri noita yllä mainitsemiasi ja minä enemmän hömppää, yhdessä taas katsomme välimuotoja.

      Stranger Thingsin ekaa kautta katsoin todella pitkälle, mutta jotenkin se tunnelma oli siinä todella ahdistava ja en halunnut katsoa loppuun asti. Kalle katsoi sen loppuun ja toisen kauden kerralla kun se tuli. En minäkään oikein ymmärtänyt mikä siinä on se juttu mitä kaikki hehkuttaa. HBO:lta en oikein osannut katsoa mitään kun Kalle otti sen taas hetkeksi Game of Thronesia varten. Olen liian kiintynyt Netflixiin ja sen valikoimaan :D

      Poista
  9. Mä oon hirveen huono katsomaan mitään sarjoja :D Enemmänkin jos aloitan kattoon katon yhdeltä istumalta kaikki jaksot mitä on tai kyhjötän nurkassa kyykyssä kun haluaisin jo seuraavan jakson ilmestyvän. Siksi ei voi kauheen usein aloittaa sarjoja kun harvoin on montaa päivää putkeen aikaa vain katsoa katsomisen perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon takia en seuraa enää telkasta pahemmin mitään, se odottaminen on maailman hirveintä! Tosin olen juuri tuollainen "kausi päivässä, tai maks kahdessa" katsoja, joten hitaampi tahti on kidutusta. Vielä pahempaa kidutusta on tosin se, kun seuraavaa kautta saa odottaa vuoden tai yks kaks sarja vain lopetetaan kesken. Eli katsomisessa on riskinsä :D

      Poista
  10. Miulla on netflixissä menossa nyt designated survivor, sekä shootteria oon pari jaksoa kattonu. Poikaystävän kanssa on menossa vähän pitempi projekti (ja kun vielä ollaan etäsuhteessa, niin kattellaan sitä muutama jakso palttirallaa joka toinen vkonloppu) ja tykitellään Star Trek the Next Generationia läpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivatkin minulle kaikki uusia tuttavuuksia, pitääpäs googlailla! Täällä on tullut jo paljon hyviä ehdotuksia ja aina on tilaa uusille hyville sarjoille :)

      Poista
  11. Saimme juuri The Americansin 4. kauden maratooniin päätökseen sunnuntaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pitäisi jatkaa tuo The Americans loppuun, katsottiin sitä niin hirveä määrä putkeen ydhessä välissä että ihan hirvitti ja tuli uniinkin asti :D Hyvä sarja kyllä!

      Poista
  12. Asiasta täysin kukkaruukkuun - ootko huomannu VIRE messut Tampereella ? https://www.viretampere.fi/fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen huomannut ja odottelenkin todella innolla jo messuja! Siellä on ihan mielettömät määrät kaikkea kiinnostavaa, nyt on odotettavaa tammikuullekin :) Kiva kun tällaisia järjestetään Tampereella!

      Poista
  13. En tiedä kenen kanssa murisisin tästä, mutta ootko kuullu tästä:

    https://www.talouselama.fi/uutiset/transmeri-kahmii-luonnonkosmetiikkaa-ensin-natcos-nyt-madara/a75a84d7-e60e-39da-a62e-277001d1ffb2?ref=facebook%3Aea62

    Ekokauppa Ekolon FB sivuilta lainattu:"Monsanton pitkäaikaisena yhteistyökumppanina kansainväliselle boikottilistalle päätynyt kovien kemikaalien (Roundup, Baygon, Off ym.) maahantuoja Transmeri on nyt paradoksaaliseti myös yksi Suomen suurimmista luonnonkosmetiikan maahantuojista. Ja luonnonkosmetiikkamerkki Madaran osaomistaja.
    Monsanton valmistama ja Transmerin jakelussa oleva glyfosaatti tuhoaa tutkitusti mehiläisiä ja muita maapallomme ekosysteemeille tärkeitä hyönteisiä ja pieneliöitä. Kummallinen skenaario. Santen, Logonan, Khadin, Providan ym. luontoa säästävät tuotteet päätyvät nyt saman katon alle luontoa tuhoavien torjunta-aineiden kanssa."

    En kestä! Mihin tässä voi enää luottaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa luin aiheesta kun tuli vastaan, mutta en silloin ymmärtänyt täysin tuota kuviota ja esim. tuo glyfosaatin jakelu heiltä tuli täysin uutena. Nyt vain pitää toivoa että glyfosaatti kiellettäisiin kokonaan, kuulun itse sen vastustajiin.

      Kävin itse kurkkaamassa keskustelun Ekolon sivuilta ja siellä oli Noora Shingleriltä jännä kommentti aiheesta, joten täytyy seurata miten tilanne kehittyy. Toivottavasti Transmeri menisi nyt positiivisempaan suuntaan! Ehkä meillä vielä on toivoa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥