Aikuislukio - Odotuksia ja tavoitteita

Lukio on nyt alkanut ja tässä postauksessa kerronkin teille missä mennään nyt, mitä tulevaisuudessa on tiedossa ja miten ajatukset ovat muuttuneet. Alkuun sain aikaa nettilukiolleni 1v 11kk, joka tuntui aika hurjan lyhyeltä ajalta. Kun keskustelin oman opinto-ohjaajani kanssa skypessä niin selvisi, että jos en ottaisi ollenkaan hyväksilukuja niin saisin aikaa neljä vuotta. Nyt minulla onkin siis aikaa vuoden 2020 kesäkuuhun asti kirjoittaa itseni ylioppilaaksi. Koska minulla on ammatillinen tutkinto voisin mennä ylioppilaskirjoituksiin vaikka heti, eli kursseja ei tarvitsisi käydä ollenkaan. Kuitenkin se tuntuu aika typerältä ja vaikken ehkä teekään mitään lukion papereilla, niin otin tavoitteekseni sekä ylioppilastutkinnon että lukion päättötodistuksen. Aika näyttää mitä tämän asian kanssa tapahtuu, mutta näillä lähden liikkeelle aloittaen täysin alusta.

Aloitin ensimmäisen MAA1 kurssin ja kyllä huomasi perusasioidenkin olevan hukassa, joten lähdin kertailemaan asioita pitkän matikan nollakurssilla. Mielestäni vakaan pohjan luominen on kaiken a ja o. En aloittaessani tiennyt, että elokuussa 2016 on lukion opetussuunnitelma muuttumassa ja nyt odottelenkin muiden kurssien kanssa, että ne tulisivat uudistuneina tarjontaan. Vanha opetussuunnitelma on kuitenkin vuodelta 2005 ja päivittyminen tekee varmasti hyvää. Nyt siis odotellaan elokuun alkua ja siihen asti teen näitä muutamaa matikan kurssia.

Opinnoissa käytän muikku oppimisalustaa ja toistaiseksi ainakin sen käyttö on ollut helppoa. Toki omat juttunsa tuossa on ja parannettavaakin olisi. Itsenäisesti opiskelu on yllättävän rankkaa ja töitä joutuu oikeasti tekemään todella paljon. Olen saanut ystäviltäni kirjoja lainaan ja vaikka suurimmassa osassa kursseista pitäisi pärjätä ihan vain muikun materiaalilla niin uskon kirjoista olevan apua ja auttavan ainakin minua oppimisessa. Tämä alku on omanlaistaan harjoittelua, etsin vielä tapoja miten oppisin tehokkaimmin, olen avoinna kaikelle ja kokeilen uutta.

Alun perin ajatuksenani oli lähte kirjoittamaan pitkä matikka, äikkä, englanti, kemia, biologia sekä psykologia. Kuitenkin asiat ovat muuttuneet ja haluan antaa mahdollisuuden itselleni löytää uusia kiinnostavia asioita ja sen takia lähdenkin lukemaan kaikkea. Tämä oli suurimmista ratkaisijoista aloittaa alusta. Rakastan oppimista ja itseni haastamista, tämä on taas näitä uusia polkuja ja mahdollisuuksia. Mitä sitten odotan nettilukiolta? Itseni haastamista, uusia asioita, onnistumisen hetkiä, oivalluksia, epätoivoa, hermostumisia ja toki hyviä arvosanoja. En lähde tekemään tätä sata lasissa, elämässäni on kuitenkin niin paljon muutakin, mutta haluan onnistua.

Niin ja tosiaan, jos nettilukio kiinnostaa niin käy kurkkaamassa täältä mistä kyse ja edellinen postaukseni mistä tämä idea sai alkunsa löytyy täältä. Ei ole varmaankaan vaikeaa arvata mitä nyt alan tekemään :) (ja miksi aina mun vapaapäivinä sataa vettä!)

6 kommenttia

 1. Tsemppiä opiskeluun! Oon itse miettinyt, että lukiosta olisi ehkä saanut hieman enemmän irti nyt aikuisena, kun silloin suoraan peruskoulun jälkeen. Sitä mahdollisuutta ammentaa yleissivistystä ei vaan ymmärrä, tai kiinnosta, hyödyntää junnuna täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia juuri nyt aloitin alusta, koska motivaatio on huomattavasti korkeampi ja itsekin olen paljon kypsempi. Tuntuu muutenkin, että tieto tarttuu nyt ihan eri tavalla. Toki sitten puolestaan osa asioista voi olla vaikeampia, ken tietää :) Lukio yläasteiän jälkeen on mielestäni aika aikaisin, uskon siitä olevan enemmän hyötyä jos se tulisi vuoden taikka pari myöhemmin. Myös nuorilla paineet löytää oma ala 15vuotiaana on aika hurja, kun miettii etten vielä tälläkään hetkellä tiedä mikä minusta tulee "isona" . :)

   Poista
 2. Kuulostaa tosi siistiltä! Upeeta, että käyt tolla tavalla unelmiesi kimppuun ja oot valmis tekemään töitä niiden toteutumisen eteen! Noi aineet on vielä aika haastavia, mitä aiot kirjottaa.. Itse en välttämättä olisi lukioikäisenä onnistunut selättämään niitä etäopiskellen, mutta uskon että sä pystyt siihen! :) Voimia opintoihisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ulla! Töitä tässä täytyy tehdäkkin ja todella paljon, kuitenkin elämässä niin paljon muutakin kuten työ, parisuhde ja treenaaminen unohtamatta blogia. Kemia on jostakin syystä aina ollut minulle todella helppoa ja aiemmin ajatuksena olikin lähteä opiskelemaan biokemiaa. Toki nyt kun aloittelee alusta ovat asiat paljolti muuttuneet kuten vahvuudetkin, tulen saamaan nyt niin paljon enemmän irti :)

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä!! Itse kävin lukion aikanaan heti peruskoulun jälkeen ja koska meidän lukiossa oli vain neljä pakollista ainetta (äikkä, jompikumpi matikka, englanti ja ruotsi) niin mä en tiedä historiasta ja uskonnoista koulun puolesta mitään. Toki jotain oppii mediaa seuraamalla, mutta en lukenut näitä ollenkaan. Nyt vähän harmittaa, kun olisi se just yleistiedon puolesta hyvä tietää. Onneks voi nyt ite lukea lisää, jos siltä tuntuu. Hurjasti tsemppiä opintoihin! Ei se aina herkulta tunnu, mutta se itsensäylittämisfiilis on kaiken hampaidenkiristelyn arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputuloksen vuoksi olen valmis tekemään todella kovasti töitä! Jotenkin kuulostaa aika hurjalta ettei historiaa (tai muita) tarvinnut opiskella, toki asiat muuttuvat. Minua kiinnostaa aika tasaisesti kaikki ja uuden tiedon saaminen ja sisäistäminen on todella motivoivaa. Saa olla mihin tästä päädytäänkään tulevaisuudessa :) Kiitos kauniista sanoistasi Laura!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥