Viisi aihetta onneen


Onni ja onnellisuus ovat joka päivä läsnä ainakin jollakin tapaa, aina löytyy syitä onneen ja joskus niitä on hyvä lähteä pohtimaan syvällisemmin. Sain onnellisuus haasteen ihanalta Susannalta Take a Breath -blogista ja samalla sain hyvän syyn pyöritellä aihetta hieman enemmän. Rakastan haasteita ja olinkin todella iloinen saadessani kyseisen haasteen! Haasteen ideana on kertoa viisi aihetta onnellisuuteen omasta arjesta. Täällä eletään jälleen iltavuoro viikkoa, joka tietää pitkään nukkumista ja suurimman osan hereillä olosta töiden tekemiseen. Näinä päivinä kun hetket ennen töitä menevät lähinnä ruoan laittoon ja lukion kursseihin on hyvä miettiä hieman onnellisuutta. Arki saattaa välillä tuntua hieman raskaalta, mutta onneksi on niitä onnen hetkiä ja asioita vastapainona! Tässä tulevat minun viisi aihettani onneen ja haastan teidät jokaisen pohtimaan omalla kohdalla viittä asiaa arjesta onnellisuuteen ja jos nappaat kopin niin linkkaa ihmeessä omat vastauksesi!

RAKKAUS

Saan jakaa elämäni maailman ihanimman ihmisen kanssa ja se jos mikä on syy onneen. Ei ole mitään parempaa kuin arjen jakaminen niin ilojen kuin surujenkin parissa sellaisen ihmisen kanssa, joka on vierellä vaikka olisi kuinka huono päivä. Olemme kokeneet yhdessä todella paljon ja toivottavasti yhteisiä vuosia meille tulee lukemattomia ja perheemme vain kasvaa. Elämässäni on myös paljon muuta rakkauta; kissat ja perhe ylipäätänsäkin sekä ihanat ystävät. Joka ikinen päivä saan enemmän irti kun on saman henkisiä ihmisiä vierellä. 

RUOKA

Hyvä ruoka, parempi mieli. Meillä tehdään ruokaa todella paljon itse ja paras tapa yllättää minut on hyvä itse tehty ruoka. Juuri äskenkin kun tulin kotiin niin uunissa odotti seitanpiirakka ja sauna päällä. Voiko parempaa ollakaan? Meillä on siis tiedossa hyvinkin rento ilta :) Jos en saa ruokaa säännöllisesti niin minusta tulee aika hirviö ja samaten muutun täysin ihmisenä kun saan ruokaa eteeni. Ja jälleen kerran ruoka jaettuna jonkun kanssa tekee minut tupla onnelliseksi. 

LIIKUNTA

Oli sitten kyse pyöräilystä, salilla käymisestä, lenkkeilystä, joogasta, vaeltelusta, suppailusta tai mistä tahansa liikkumisesta niin se tekee minut onnelliseksi. Minulle on luontaisempaa liikkua yksin, koska saan siitä huomattavasti paremmin irti. Huomaan heti jos en liiku niin olen paljon äreämpi ja kireämpi, mutta heti lenkin tai salin jälkeen höllään kun endrofiinit pääsevät valloilleen. Onni on mielestäni monen tekiän summa ja hyvä ravinto ja liikkuminen luo sille hyvän pohjan, mielen on vaikea olla tyytyväinen jos kroppa ei voi hyvin.

TIETOKONE

Pelejä pelaten aika kuluu nopeasti ja se on todella viihdyttävää, tekee sitä yksin tai yhdessä isommalla porukalla. Usein pelailen tietokoneella, mutta olen myös suuri lautapelien ystävä. Pelatessa uppoudun hahmoihini todella voimakkaasti ja omalla tavallani pakenen maailmaa jonnekin muualle. Olen oppinut pelatessa todella paljon ja pelaaminen myös antaa todella paljon, Saan paljon muiden blogien lukemisesta kuin oman kirjoittamisesta. Suurimpia bloggaamisen onnen hetkiä ovat teidän ihanat kommenttinne; paras asia bloggaamisessa on juuri vuorovaikutus. Olen saanut ystäviä blogimaailman kautta ja se jos mikä on onnen paikka.

RENTOUTUMINEN

Nukkumista, löhöilyä sohvalla, lukemista, maalaamista tai ihan vain rentoutumista tavalla tai toisella. Lepo ja rauhoittuminen ovat iso osa onnea, Elämä on todella hektistä ja siihen vastapainoksi olen yrittänyt löytää keinoja, joista saan voimaa ja rauhaa arkeen, voimavaroja. Joskus pitkä yöuni tuo onnea, toisinaan taas antamalla itselleen lupa lukea niin paljon kuin ikinä huvittaa hömppä kirjaa, vaikka olisikin paljon muuta tehtävää. Kun oppii hölläämään ja rentoutumaan saa elämästä paljon enemmän irti. Olen huomannut, että kun antaa itselleen mahdollisuuden nauttia elämästä, luopua minuttiaikataulusta ja antaa vain mennä on paljon  onnellisempi eikä olo ole niin kahlittu. Nyt siirrynkin rentoutumisen puolelle. ♥


6 kommenttia

 1. Meillä mies välillä sanoo mulle että syö, jos oon känkkäränkkä ja sit ku säädän kotona pinna kireellä ni tulee vihjettä laittaa lenkkarit jalkaan. Noi ruoka ja liikunta on kyllä helppoja elämän valostuttajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ilman kunnon peruspilareita on vaikeaa voida hyvin, onni on kuitenkin pieniä asioita ja hetkiä :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Ihana postaus <3 Tulin oikein hyvälle tuulelle :--)

  www.lauraheinikki.fi

  VastaaPoista
 3. Ihanan positiivinen postaus ja mitä kuvia, vautsi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥