TasapainoHyvin toimelias viikonloppu on nyt takana. Kävimme sunnuntaina kiertämässä luontopolkua, joka oli samaan aikaan hyvin kaunis ja monipuolinen ja toisaalta itikoiden ja märkien kohtien ansiosta hyvinkin ärsyttävä. Nyt on taas jalat ihan hyttysten puremilla ja kutisee. Tiesittekö, että etenkin veriryhmä A vetää hyttysiä puoleensa? Minä tiedän sen turhankin hyvin. Polun varrelta löytyi todella paljon mustikoita sekä erilaisia sieniä. Nyt hieman harmittaa, etten koske tatteihin pitkällä tikullakaan, koska niitä sieltä olisi saanut. Onneksi äitini on kerännyt meitä varten pakkaseen kanttarelleja ja varmasti syksymmällä lähden itsekin kunnolla sienimetsään! Iloksemme menimme hieman harhaan polulta ja löysimme lammen rannalta vetisestä kohdasta monta kourallista lakkaa. En muista syöneeni ennen tuoretta lakkaa suoraan maasta ja vitsi se oli hyvää. Kalle sanoi ettei ennen ole lakkaa syönyt muussa muodossa kuin lakkahillossa, mutta onneksi saimme tämän vääryyden korjattua :)

Eilen töihin lähtiessäni unohdin puhelimen kotiin. Teki hyvää olla reilu kahdeksan tuntia täysin ilman puhelinta. Kuitenkin jotakin tapahtui sillä aikaa, jotakin jota olisin halunnut tietää heti! Kalle sai koulupaikan ja meillä tulee syksyllä tapahtumaan muutoksia arjessa, mutta onneksi positiivisia sellaisia! Olen todella ylpeä Kallesta ja meillä ollaankin nyt yhtä hymyä, meitä on nyt kaksi opiskelijaa :) Tässä aasinsilta oikealle aiheelle nimittäin asioiden tasapainottamiselle. Arjessa asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen on tullut nyt todella voimakkaasti esille. Kun samaan aikaan ajatuksena olisi lukea lukion kursseja, treenata, kirjoittaa blogia sekä lukea teidän blogejanne, pitää koti kunnossa, antaa aikaa parisuhteelle sekä ystäville ja töissäkin pitäisi vielä käydä niin monesta narusta saa vedellä, että saa kaiken toimimaan. Ajatuksen tasolla tai paperilla asiat on helppo aikatauluttaa ja järjestellä, mutta se totuus sitten onkin jotakin aivan muuta.

Oman hauskuutensa kaikkeen tähän tuo kolmivuorotyö. Jokainen viikko on erilainen ja samalla pitäisi ottaa huomioon työn kuormittavuus eri viikkoina sekä sen fyysisyys. Fyysisesti raskas työ ottaa veronsa ja aina eivät iltaviikkojen aamut lähde lennokkaasti käyntiin. Lepoa tarvitaan juuri oikeassa suhteessa ja välillä meinaa laiskuus ottaa vallan, kun pitäisi alkaa laskinta tai sykemittaria ottamaan esille. Tässä kohti olisi hyvä muistaa miten hyvä fiilis tulee treenaamisesta ja kuinka siitä saa energiaa ja voimia. Muutenkin pyrin arjessa tekemään niitä asioita, jotka antavat minulle jotakin eivätkä ime energiavarastoja kuiviin. Treenikerrat viikossa ovat tällä hetkellä vähentyneet kahteen, kumpa aika riittäisi vähän paremmin siihenkin. Myös toivon todella paljon, ettei blogi tule kärsimään tästä kaikesta. Pyrin kyllä kirjoittelemaan aktiivisesti, mutta toivon teidän ymmärtävän jos hiljaisiakin hetkiä tulee.

Parisuhteessa joudumme nyt tekemään kompromisseja, mutta tärkeintä on tukea toista ja yrittää tehdä arjesta mahdollisimman kevyttä. Kun koti pidetään kunnossa yhdessä, ei mene hermotkaan turhan sotkun takia. Onneksi meidän pienet terapeutit tulevat ihan pian takaisin kotiin (tai no on siihen vielä reilu viikko) ja sitten on luontaiset herätyskellotuholaiset taas pitämässä huolen ettei nukuta liian pitkään tai ettei nyt vahingossakaan tule istuttua liikaa koneella. Kissoja on ihan kauhea ikävä, mutta ensi viikon viisi peräkkäistä yövuoroa eivät onnistuisi vähillä unilla. Tuo tulee olemaan aikamoinen rutistus minulle. Tällä hetkellä teen täysiä viikkoja ja pääasiassa iltaa / yötä. Jos jotakin hyvää niin nukun nykyään yöt paljon levollisemmin nukahtaen muutamassa minuutissa sänkyyn pääsystä ja heräten ensimmäistä kertaa vasta aamulla. Harvinaista herkkua!


Ja nyt loppuun, olemme ajatelleet lähteä yön tai kahden kestävälle kylpyläreissulle ennen kuin Kallen opinnot alkavat. Onko teillä kokemuksia esim. Hämeenlinnan Rantasipi Aulangosta tai olisiko teillä suositella muita Tampereen lähistöllä sijaitsevia kylpylähotelleja? 

ps. vaihdoin fontin kokoa isompaan, onko nyt parempi vai pidittekö enemmän pienemmästä fontista?

12 kommenttia

 1. Aulangon kylpylä on hirmu pieni, tosin jos ei mitään erikoisuuksia kaipaa niin kyllä sieltä perustetaan löytyy. Paikkana kyllä muuten kiva, koska Aulanko on tosi kaunis paikka ja luonnossa riittää kierrettävää. Hotelli itsessään ihan ok, joissain huoneissa on oma iso parveke ja amme! Ruokapuolesta kannattaa tiedustella etukäteen. En äkkiseltään muista et ois erikoisemmin ollut ainakaan valmiiksi vegaanit annoksia, ja aika hintavia taisi ravintolan ruoka olla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luonto siellä juuri vetää puoleensa, mutta aina nuo ruokajutut mietityttää. Onko siitä muuten pitkä aika kun oot käynyt siellä? Toki sit jos lähtisi muualle syömään ym. niin voisi ehkä päästä helpommalla - ja halvemmalla! :)

   Poista
 2. Kauniita kukka kuvia tuossa alussa.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista
 3. Aulangolla tosiaan kylpylä suht pieni mutta ihan viihtyisä. Ympäristössä riittää todella paljon kierreltävää kun on golfkentän ympäri menevä puistoalue, vanhan linnakkeen rauniot ja sitten itse Aulangon torni puistoineen. Hieno paikka ylipäätään käydä, mutta kylpylähimon tyydytyksestä vaikea sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alueena kuulostaa kyllä todella kivalta, ehkä meidän pitää vaan käydä kokeilemassa millainen tuo paikka on :)

   Poista
 4. Kylpylöitä en osaa sieltä suunnalta suositella, mutta fontin koko on musta hyvä! :) Hyönteisten kanssa menettää kyllä kauniissakin luontomaisemissa hermot. Mun marjastaminenkin tapahtuu aina pienissä erissä juuri niiden takia. En vaan kestä kovin kauaa, kun ne on kimpussa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten en oo tajunnu ennen isontaa tota fonttia, nyt vähän typerä olo :D Täytyy etsiä vähän luontaisempia tapoja karkoittaa hyttysiä, jos vaikka polttaisin metsässä mun pään päällä kynttilää tai jotakin? Voi kyllä olla, että silti ne mun jalkoihin hyökkäis. :D

   Poista
 5. Rantasipi Aulanko on tosi kiva! Sellainen pikkanen ja viihtyisä, ja se Aulangon puistometsä siinä ympärillä on hurjan nätti! Kylpylässä oon käynyt useemmankin kerran ja yöpynyt siinä hotellissa myös kerran ja oon ollut tosi tyytyväinen :) Ja tykkään tästä fonttikoosta, se on silmille paljon miellyttävämpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että fontin koko on nyt parempi! :) Näiden kommenttien siivittämänä oon kyllä ihan valmis kokeilemaan tuota Aulangon Rantasipiä, alue kuulostaan niin mukavalta :)

   Poista
 6. Mielestäni tää fontti on hyvä! :)) Täällä kanttarellit on vielä tosi pieniä enkä mikään vuosi ole niitä kunnolla edes löytänyt. Muutama hassu siellä ja toinen täällä. Syksymmällä sitten pääsee keräämään suppiksia koko pakastimen täyteen <3 Sienestäminen on mun mielestä jotenkin nautinnollista puuhaa ja sienten löytämisestä saa sellaisia iloisia hetkiä arkeen :)) Sekä talvella niitä on ihana mussutella! Ps. hitto, pitäisi mennä kyllä katsomaan jos täällä olisi lakkoja :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini asuu etelämmässä ja siellä on kanttarelleja todella paljon. Nyt tosin taas hieman kuivempaa, toivottavasti tulisi edes hieman sateita sienien vuoksi. Kiva löytää muitakin sienestyksen ja sienien ystäviä, mulla metsässä liikkuminen lähtee selkärangasta kun lapsuudenkoti on keskellä metsää ja peltoja. Mietin juuri pitäisikö Tampereellekin hankkia kumisaappaat, että pääsisi täälläkin suunnalla sieni- ja marjametsään. Suolle lenkkareiden kanssa meno ei vaan jotenkin houkuta! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥