Wilfa Raw Fuel

Tiedättekö mikä minua on harmittanut jo monta vuotta? No se kun tehosekoittimet ja sauvasekoittimet leviävät käsiin alle vuodessa. Meillä oli aiemmin Lidlin suhteellisen hyvillä tehoilla hintaansa nähden varustettu tehosekoitin (nykyisissä on muuten vähemmän tehoja, mutta mallit kivempia) ja se hajosi alle vuodessa. Meni takuuseen, tuli uusi postissa kuukauden päästä ja yllätys yllätys sekään ei kestänyt vuotta. Sain Kallelta sauvasekoittimen muutama vuosi sitten joululahjaksi ja se kesti reilun vuoden ajan (takuuta vielä voimassa, joten pitäisi jaksaa hakea uusi). 

Kotimme on nyt ollut ilman tehosekoitinta jo reilun kuukauden ja tämä aika on mennyt aika tuskastellen. Olen tämän ajan vertaillut erilaisia vaihtoehtoja ja minulla oli muutama asia, jota ehdottomasti halusin uudelta sekoittimelta. Kriteerini olivat: Yli kahden vuoden takuu, tarpeeksi tehoja, kannun pitää kestää kuumat keitot, hinta alle 300e, kunnon terät ja helppo puhdistaa. Oikea vaihtoehto meidän talouteen löytyi aika pian ja harkinta-ajan jälkeen kotiutimme Wilfa Raw Fuel tehosekoittimen mallia PB 1200-S. Tästä tehosekoittimesta löytyi netistä aika huonosti tietoa, mutta tässä veti puoleensa kevyt BPA-vapaa 1.5l muovikannu joka kestää 100 astetta, 2.5 hevosvoiman moottori, kymmenen vuoden valmistajan takuu moottorille (muuten kaksi vuotta), hinta himpun verran päälle 200e (vitamixit, ramixit ym. vastaavat huomattavasti kalliimpia) sekä sekoitinvarsi. 


Laite on mielestäni erittäin kaunis, tekee nopeasti todella hyvää jälkeä smoothieissa ja myöhemmin kerron miten tällä luonnistuu erilaiset tahnat, keitot ja raakakakut. Ääni on toki kovempi kuin esimerkiksi perus tehosekoittimissa, mutta kuitenkin yllättävän hiljainen. Hieman negatiivista olen kuullut kannun kestävyydestä, mutta tämän näkee vain ajan kanssa. Moottori on aikamoinen möhkäle, joka kyllä pysyy hyvin paikallaan. Pieni miinus tulee siitä, ettei kannua saa lukittua paikoilleen, mutta ainakin muutaman käytön jälkeen ei se ole mihinkään lähtenyt. Tulevaisuudessa tulen kyllä kertomaan teille miten yhteiselomme oikein sujuu, mutta ainakin tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen investointiimme :)


Tästä lähtee kunnon työputki liikkeelle, seuraavan kerran olen vapaalla ensi viikon viikonloppuna ja silloin suuntaamme itsemme kohti kotiseutua! Tänään ja huomenna iltavuorot ja sunnuntaina alkaa hieman pelottavalta kuulostava viiden yövuoron putki. Pitäkää mulle peukkuja! 

4 kommenttia

 1. Mä ostin viisi vuotta sitten Wilfan blenderin noin 80 eurolla, muistan kuinka hinta kirpaisi, mutta hyvin on pelittänyt ja on ollut satsauksen arvoinen. :) Tsemppiä työrutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä on tuo Wilfa ollut aivan yliveto! Mukavaa, että Wilfasi on palvellut sinua noinkin pitkään ja edelleen pelittää! Nyt on työrutistus takana, tuli kuudes yö ylityönä ja kieltämättä nyt on aika nuutunut olo. Mukavaa viikonloppua Eeva :)

   Poista
 2. Hei

  Meillä on tämä laite nyt ostoslistalla. Mitä olet tykännyt näin vajaan vuoden kokemuksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olinkin juurin aikeissa kirjoittaa kokemuksista blogiin, jäänyt vain muiden postausten jalkoihin :) Nyt lyhykäisyydessään voin sanoa, että todella hyvin pyörittää kaikkea missä on nestettä aina smoothieista keittoihin jne. Paksumpien tahnojen kanssa joutuu vähän säätämään. Hummus ilman muuta nestettä kuin öljy ei pyörinyt kunnolla (öljyä n. puoli desiä), mutta kun sai saman verran vettä niin kummasti jaksoi paremmin. Omaan käyttööni tämä on passeli ja tulee edelleen käytettyä todella usein :) Raskaimmat pähkinä/siemen tahnat eivät tosiaan ilman nestettä luonnistu ainakaan minun käytössäni ilman liotusta :)

   Toivottavasti tästä oli sinulle apua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥