Sänkyhommia

sänky vuode petaus ihaa possuressu tiikeri


Uneen ja lepoon kuluu ihmisen elämästä noin kolmasosa. Se on aika suuri määrä ja jos minulta kysytään niin sillä on väliä missä ne arvokkaat minuutit viettää. Onko aamulla virkeä vai uninen, tuntuuko selässä tai niskassa huonosti nukuttu yö. Olemme tulleet siihen tulokseen, että reilut neljä vuotta meitä palvellut sänky alkaa olemaan entinen ainakin jollakin tasolla. Liian pehmeä, ruma ja epämukava. Kun liki jokainen aamu alkaa selkäsäryllä, öisin tulee heräiltyä kun ei vain saa mukavaa asentoa ja olo aamulla on kankeampi kuin rautakanki. Patja tuntuu menettäneen varsinkin keskeltä kimmoisuuttaan, mitenköhän on sen takuun laita… 

Tähän mennessä olemme olleet todella tarkkoja tyynyjen valinnassa ja omalla kohdallani se on ollut hankalaa. Olen nirso, nukun osittain mahallani ja osittain kyljellä. Kierteessä nukkuminen ei todella tee hyvää minulle, mutta minkäs teen kun olen sen verta levoton ja se on ainoita asentoja jossa uni tulee. En tiedä onko vieläkään tyynyni paras mahdollinen, nyt on niin montaa erilaista kokeiltu paksuudesta muotoiluun ja materiaaliin, että ihan kyllästyttää. Tästäkin voisi päätellä, ettei välttämättä vika ole siinä kun ihan sama minkälaisella tyynyllä nukkuu niin ei ole hyvä.

Jo vuosi takaperin luin futon-patjasta Kemikaalicoctail –blogista täältä ja viime syksynä uudestaan täältä. Myöhemmin tuntui, että vähän joka paikassa törmää futoneihin ja niiden ylistykseen. Tämän takia futon-patja on jäänyt mieleeni ja noussutkin ykköseksi harkintalistallani uudesta sängystä. Nyt tarvitsenkin palavasti juuri sinua futonin omistaja! Kerro käyttökokemuksesi futon-patjasta sekä minkälaisella täytteellä teiltä sellainen löytyy.

Pistin kyselyä myös Porin Villalle & Peitteelle, josko heiltä osaisi joku auttaa minua. Vaikka en villaa valitsisikaan patjaani niin silti ekologisuus, eettisyys ja kotimaisuus vaikuttavat paljon tässä asiassa. Katsotaan selviäisikö pelkästään sijauspatjan vaihdolla vai tapahtuuko makkarissamme radikaalimpia muutoksia!

2 kommenttia

  1. Mulla on kroonistunut selkävaiva, ja oikeanlainen patja ja tyyny on pakollinen osa sen vuoksi että saan kivuissakin jotenkin nukuttua. Liian pehmeät patjat ja tyynyt ovat pahimpia, mieluummin nukkuisin vaikka lattialla. :D Mutta, futonista mulla ei ole mitään kokemusta - tällä hetkellä pärjäilen hyvin ihan perus huonekaluliikkeiden patjoilla ja astetta paremmalla tyynyllä. Toivottavasti löydät sopivat valinnat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian pehmeä sänky on kyllä kirous, varsinkin kun ne tuppaavat pehmenemään vuosi vuodelta. Tykkään makoilla todella paljon meidän karvamaton päällä ja usein kissatkin tulevat heti kumpikin kiehnäämään onnessaan :D Siinä on selällä hyvä olla, vaikka ihan nukkua en siinä pystyisikään. Alan kallistumaan futoniin kyllä enemmän ja enemmän... Katsotaan mitä tapahtuu!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥