Sopii vegaaneille, maistuu kaikille
Historiani paninien kanssa on lyhyt, mutta ytimekäs. Kasvissyöjä aikoina en törmännyt kertaakaan panineihin jotka olisivat minulle sopineet. Myöhemmin jo vegaanina huomasin huoltoaseman valikoimissa olevan kasvisversio paninista ja voitte kuvitella reaktioni nyt useita vuosia myöhemmin kun kuulin ensimmäistä kertaa Mr.Paninin vegaanisesta paninista! Pakko myöntää, että viime kesänä sain pientä ensimakua Kekkosentien Nesteellä, kun he tekivät omia todella hyviä vegepyörykkäpanineita, mutta niitä ei ehtinyt montaa saamaan. Omistajat vaihtuivat ja enää saa vain haaveillaan​ heidän huippu hyvistä vegaanimätöistään. Kuitenkin ajat muuttuvat ja nyt kevään aikana markkinoille tuli vihdoin ja viimein se vegaaninen panini.

Sain metsästää näitä aika kauan ja Tampereella näkyikin vain tyhjiä hyllyjä. Facebookissa luin toinen toistaan ylistävämpiä arvioita ja odotin sitä päivää, kun vihdoin hyllyssä olisi yksi vegepanini jätetty minulle. Voitte kuvitella onneni tason kun minuun otettiin yhteyttä ja kysyttiin haluaisinko kokeilla näitä Mr.Paninin Vegepanineja. Hihkuin innosta ja teki mieli vastata naurettavan lapsellisesti capslockia käyttäen kyllä, kyllä ja KYLLÄ! Hauskaa muuten, että Porissa ollessamme näitä oli hyvin kaikkialla, voi onnelliset Porilaiset. Kalle tosin veikkasi, että jotakin tekemistä saatavuuden kanssa voi olla sillä, että nämä on valmistettu Porin vieressä Ulvilassa.


Paninit saatu blogin kautta


Sain kassillisen panineja Mr. Paninilta ja heti teki mieli käydä kimppuun, jouduin ikävä kyllä odottamaan pitkän vuorokauden Porin reissumme takia. Odotus kannatti, sillä aiemmin en ole näin hyvää vegaanista valmisruokaa syönyt! Vegepaninin täytteenä on härkäpapupihvi chilisalsakastikkeella, kastike on enemmän majoneesi tyyppinen ja se sisältää myös vegejuustoa. Onneksi kyseessä ei ole mikään höttöleipä, vaan paninileivästä löytyy mm. auringonkukan- ja pellavansiemeniä sekä leseitä. Vihreä vegepihvi on saanut härkäpavun lisäksi kaverikseen mm. lehtikaalia ja jalopenoa ja se on erittäin maukas. 

Meillä ei ikävä kyllä parilaa ole, mutta uunissakin näistä tuli ihanan rapsakoita. Tässä ulkonäkö teki minulle tepposensa, sillä kun vilkaisin täytettä ennen uuniin laittoa pelkäsin tämän olevan sellaista yhtä mössöä mitä kasvispihvit ja varsinkin kasvishampurilaiset herkästi ovat. Kun otin paninit ulos uunista tiesin jo siinä kohti, että nyt olisi tarjolla jotakin todella hyvää, sillä tuoksu oli todella huumaava ja pinta ihanan rapea. Rakastuin näihin ensi haukkaisusta lähtien, ei liian tulinen, maut selkeät, rapean kuoren ansiosta tämä ei ollut yhtään mössöä ja en vain pystynyt laskemaan sitä käsistäni hetkeksikään. Yritä siinä sitten kuvata! Erityinen kiitos minulta tämän keksijälle lähtee tuosta kastikkeesta, joka vain vie kielen mennessään. Ei yhtään liian tulinen tai raskas, tämän tulisuus on pikemminkin sellainen pieni sivupotku tukemassa muita makuja. 
Nämä maistuivat meille kummallekin todella hyvin ja ei ollut meidän sekasyöjälläkään negatiivista sanottavaa. Miten tästä tosin voisi olla? Iso plussa täytteen härkäpavusta! Olen nähnyt näistä paljon kuvia tuunattuina, mutta minulle nämä maistuvat juuri tällaisenaan todella hyvin. Meillä syödään näitä jatkossakin ja toivon myös, että huoltsikoilla alkaisi näitä näkymään, sillä ne ovat vegaaneille usein yhtä painajaista jos Heseä tai Kotipizzaa ei ole näkyvissä. Itseasiassa voisin valita tämän vaikka olisikin muita vaihtoehtoja ja uskon, että niin moni muukin tekee. Kiitos Mr. Panini ihanista paniineista ja siitä kun annoitte minulle mahdollisuuden päästä näitä kokeilemaan!

Yhteistyössä Mr.Paninin kanssa

2 kommenttia

  1. Vau, kasa panineita! <3 Oon kahdesti maistanut näitä ja tykkään kyllä! Mäkään en oikein tiennyt aiemmin mitä paninit "ovat" kun en ollut vuosiin syönyt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun nämä saavuttavat koko Suomen huoltsikat ja kaupat olen iloinen :) Helpottaisi todella paljon tien päällä, kun yleensä valikoimat ovat aika olemattomat. Nämä olivat kyllä huippu hyviä ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥