Wilfa Raw Fuel – osa 2

wilfa raw fuel vegaani tehosekotiin hevosvoima


Astetta tehokkaampaa tehosekoitinta etsimässä? Kerroin aiemmin ostaneeni kärähtäneen lidlin tehosekoittimen tilalle Wilfan Raw Fuelin. Kannattaa kurkata tämä ensimmäinen postaus aiheesta, josta löytyy enemmän tietoa hinnasta, tehoista ym. Nyt paneudutaan enemmän tähän vähän vajaan vuoden käyttökokemukseen sekä siihen mihin kaikkeen tehot riittävät ja onko tämä rahallisesti tarpeeksi hyvä panostus.

Vuosien mittaan olen eniten omistanut Lidlin erilaisia tehosekoittimia, jotka ovat ajaneet asiansa suhteellisen hyvin. Tosin yksikään ei ole kestänyt vuotta pidempää, mutta takuu pelaa ja tuotteen palautettua menee n. kuukausi kun uusi saapuu kotiovelle. Lidlissä on välillä ollut myynnissä myös tehokkaampi kone reilulla sadalla eurolla ja jos tällä hetkellä olisin ostamassa uutta laitetta saattaisin kokeilla sitäkin ihan avoimin mielin. En kuitenkaan sen ominaisuuksista osaa sanoa tarkemmin ja esim. sitä kestääkö kannu kuumaa tai ylipäätänsä mitä materiaalia se on.

Omassa käytössä Raw Fuelilla on tehty erilaisia tahnoja, kauheat määrät smoothieita, hyvin paljon hummusta ja sosekeittoja. Pieniä määriä tuolla ei kannata lähteä tekemään esim. tahnoja, sillä massaa täytyy olla mitä pyörittää tai vaihtoehtoisesti enemmän nestettä. Tässä suhteessa koke varmasti häviää vitamixille tai rawmixille. Omaan hummus ohjeeseeni tulee vajaa desi vettä ja sen kanssa hummuksesta tulee todella sileää ja kermaisaa. Kaiken aa ja oo onkin varmasti tämän koneen kanssa määrät. Kun kerralla tekee isomman määrän hummusta ei nestettä tarvitse lisäillä kuitenkaan tuplasti eli tässä varmasti se juttu, tarpeeksi massaa.


wilfa raw fuel vegaani tehosekotiin hevosvoima hummus vegaaninen vegan foodin tumma tahini


Mitä tulee niihin smoothieihin ja keittoihin niin kummallekin löytyy valmis ohjelma, jonka kanssa saa nopeasti todella sileää ja samettista jälkeä aikaiseksi. En ennen tätä osannut ajatella, että erilaisilla koneilla oikeasti tulee erilaista jälkeä niin simppelin asian kanssa kuin keitto. Kuitenkin huomasin itse eron todella selvästi ja varsinkin smoothien kanssa tuli ahaa elämys. Usein tuleekin heitettyä smoothien joukkoon cashewpähkinöitä ja tällä ne menevät ihan hienoksi ilman liottelua. Alkuun minua huoletti kun kannua ei mitenkään erikseen kiinnitetä moottoriin kiinni, vaan lasketaan vain sen päälle. Onneksi murehdin turhaan, sillä hyvin se siinä pysyy kovassakin vauhdissa! Kannu on lisäksi todella helppo puhdistaa ja suhteellisen helppo esimerkiksi sen hummuksen kanssa tyhjentää.

Luin ennen tämän ostoa kauhukertomuksia siitä, että monella on teräosa tippunut kannusta irti tai kannu muuten vain alkanut heti falskaamaan. Meillä ei ole ollut koko koneen kanssa mitää huomautettavaa, vaan olemme olleet todella tyytyväisiä. Jos kauhean usein tekee raakakakkuja (nimenomaan pohjaa ajatellen) niin tämä ei välttämättä ole paras valinta, mutta vähän arkista käyttöä kovempaan menoon tämä on hyvä. Mieti siis mikä on käyttökohteesi ja osta kone sen mukaan, meillä rahat olisivat menneet kalliimman koneen kanssa todennäköisesti hukkaan ja halvemmista alle sadan euron koneista nyt ei kauhean hyviä kokemuksia ole koskaan ollut.


Vinkkejä koneen kanssa:


 • Liian pienellä massalla ei kannata hommaan lähteä, vaan koneella pitää olla mitä pyörittää. 
 • Hummuksen tai tahnojen kanssa aloita ensin todella matalalla teholla ja nosta tehoa pikkuhiljaa ylöspäin. Maltti on valttia! 
 • Jos massa ei tästä huolimatta tunnu liikkuvan kunnolla niin lisää tilkka vettä. 
 • Käytä tampperia hyödyksi, siitä on todella apua ja ei se huvin vuoksi paketin mukana tule!
 • Pese kannu heti käytön jälkeen ja kuivaa kannu huolellisesti, varsinkaan kannun alle terän pohjaan ei ole suositeltavaa kastella eli älä dippaa koko kannua pesuveteen.
 • Olen huomannut, että esim. ne raakakakun pohjat saa paljon helpommin tehtyä pieninäkin määrinä sauvasekoittimen silppurilisäosan kanssa. 
 • Käytä kannun ja etenkin sen terien kanssa mahdollisimman pehmeitä nuolijoita ja pesuharjoja, lusikalla saat pahaa jälkeä aikaiseksi. 

2 kommenttia

 1. Mäkin ostin viimein viimesyksynä pitkän harkinnan jälkeen tän saman vekottimen!
  Oon kyllä kans tykänny, tehoja riittää tavallisimpiin keittiöjuttuihin ja ihanan hiljainen vekotin verrattuna johonkin halpis tehosekoittimiin jotka kuulostaa äksyiltä mutta mitään ei tapahdu :D

  Oon huomannut kans että raakakakkujen pohjat kannattaa suosilla jättää sauvasekoittimelle, muuten menee ikä ja terveys (ja hermot).

  Tykkään myös siitä että se terä on oikeesti kiinteenä tossa kannussa, ettei tarvi miettiä irtoaako se pohja vai ei. Samalla myös kannun peseminen on helppoa kun sen tekee pulssilla lämpimällä vedellä. Ei tarvi edes miettiä tuleeko terät puhtaaksi vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo kiinteä terä on kyllä huippu ja juuri tuo helppo puhdistus! Ja nyt tuntuu, että kun oppii oikeasti käyttämään saa koneestakin paljon enemmän irti. Aina ei ne täydet tehot ja nuppi kaakkoon ole tärkeintä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥