Yyteri ja Kallo

Yyteri ranta rantahiekka beach


Kotimaan matkailu kunniaan, sillä läheltäkin voi löytyä ihan uskomattoman kauniita kohteita. Kävimme viime viikonloppuna Porissa katsomassa meille uutta sänkyä tai tarkemmin futonia Porin Villalta ja Peitteeltä. Iloksemme taisimme löytää sen oman futonimme tuntien sovittelun jälkeen ja siitä kuten vierailustakin tulee myöhemmin lisää. Sen verran voin sanoa, että futon tuntui aivan uskomattoman hyvältä, vaikka meidän sänkymme onkin "kova" niin futoniin verrattuna se tuntuu pomppulinnalta, joksi se on tuntunut muuttuvan vuosien varrella. Aiempia ajatuksia sänkyhommista ja syistä miksi lähdimme etsimään uutta vuodetta löydät täältä.  Yhdistimme reissuun vierailun Yyterissä, Kallossa, Noormarkussa ja toki Porin keskustakin tuli tutuksi Kirjurinluotoineen vuorokauden aikana. Aiempia muistikuvia Porista minulla ei ollutkaan!


Yyteri simpukka hiekkarantaYyteri ranta rantahiekka beach


Päätimme yöpyä Scandic Porissa, sillä vegaaneille sopiva aamupala on houkuttanut minua niin kauan kuin siitä kuulin ensi kertaa. Melkein kaikista Scandic hotelleista löytyy nurkkaus vegaanisille ja gluteenittomille tuotteille, kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen kuuluuko se hotellin valikoimaan ja onko se jo saatavilla kyseisestä hotellista. Kiitos vegaanisten leikkeleiden, juustojen, kasvijuomien, levitteiden, tuoreiden hedelmien ja jugurttien, ei tarvinnut ottaa omia eväitä mukaan. Hotellin henkilökunta oli todella mukavaa, huone hiljainen ja aamupala ylitti odotukseni. Vaikka Scandic mainostaakin "meiltä saa myös kasvisruokaa" on vegaanille menu kuitenkin edelleen olematon ja sen vuoksi suuntasimme muualle syömään. Söin ensimmäistä kertaa vöneriä Turo's Heavy Kebabissa, joka oli ihan mielettömän hyvää!

Käytyämme Porin Villalla ja Peitteellä laitoin navigaattorin ohjaamaan meitä hienon rinkulaisen reitin kautta kohti kotia. Ensimmäinen pysähdys oli Yyteri, jota jotenkin ajattelin ihan kivaksi Hangon kaltaiseksi hiekkarannaksi, en ajatellut sen olevan mitään ihmeellistä tai erilaista. Sen sijaan meitä odotti puiden ja pienen mäen takana isot dyynit, auringon paahtama sileä hiekka, pienet suloiset simpukankuoret, sininen taivas ja meri. Rakastuin rantaan heti, riisuin kengät ja annoin hiekan valua varpaanvälejä pitkin. Hiekka oli ihanan kuumaa ja onneksi ranta oli todella siisti niin uskalsi tallustella ilman tossuja. Rannalla ei ollut paljoa ihmisiä,  mutta varmasti kesällä tilanne on toinen. Alunperin meidän piti suunnata luontopolulle, mutta tällä kertaa jätimme sen välistä sillä ilma oli vähän turhan aurinkoinen meidän varusteille. 


Yyteri ranta rantahiekka beach
Kallo ranta meri kivikko

Siitä suuntasimme vielä Kalloon ja vaikka paikkojen välillä ei montaa kilmetriä ollut niin tunnelma aivan erilainen. Raikas merituuli, rantakivikko, kauniisti lipuvat pilvet ja murskaavat aallot. Haimme Kallon kärjen pienestä kahvilasta kahvit ja menimme kalliolle nauttimaan niitä. Oli hassua miten sileät ja hieman onton tuntuiset kalliot olivat, jotenkin kevyet. Meri teki tehtävänsä ja tuntui, että ajatukset selkenivät auringossa ja tuulessa. Noormarkun kauniista ruukkialueesta kirjoitan myöhemmin. 

Tänä kesänä meillä harrastetaan varmasti enemmän kotimaan matkailua ja vielä varmemmin suuntaamme Poriin vielä uudestaan! 

Kallo ranta meri kivikko Pori

12 kommenttia

 1. Ihania kuvia, onpa Yyterissä kaunista! :) Pitää tunnustaa, etten ole koskaan käynyt Yyterissä, vaikka täältä Tampereelta olisi sinne niin lyhyt matka! Tänä kesänä pitää kyllä ryhdistäytyä ja tehdä sinne päivämatka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten sitä yllättyikin juuri siitä miten nopeasti sinne ajaa! Suosittelen kyllä lämpimästi, maisemat olivat erittäin upeat ja Yyteri yllätti meidät täysin :)

   Poista
 2. Upeita kuvia, varmasti ihana reissu <3

  Viimeksi kun itse olin Scandicin hotellissa Helsingissä, niin vegaaninen aamiaisnurkka oli kyllä melko olematon. Tai sitten menin liian myöhään syömään ja vegaaninen menu olikin yllättänyt suosiollaan, jäljellä oli nimittäin suurimmaksi osaksi tyhjiä lautasia, oli siellä muutama kuivahtanut juustosiivu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi sulla on ollut huono tuuri :( Tuolla oli tosiaan kahta erilaista leikkelettä, juustoa, muutamaa pähkinävoita, tuorejuustoa, jugurttia, kasvijuomia, kahvijuomaa jne.. taisi lämpimältäkin puolelta jotakin löytyä, mutta aamuisin minulle ei maistu. Tuolla vegaaniset juustot ja leikkeleet oli pakattu yksittäin kelmuun, ettei juuri tuota kuivahtamista tapahtuisi. Tuhlausta sinäänsä ja ei kovin ekologista, mutta parempi sekin kuin kuivuneet koppurat. Toivottavasti parempi onni ensi kerralla. :D

   Kiitos Susanna <3

   Poista
 3. Komppaan ylempiä, tosi kauniita kuvia! :)

  Laitoin sulle myös hei facebookissa viestiä, kurkkaahan Muut-kansio kun ehdit :)

  VastaaPoista
 4. Hei, hyvä, kun viihdyitte!

  Yyterin puhtaudesta ollaan ihan fanaattisia, ja ainoa aika vuodesta, kun täytyy katsoa, minne astuu, on juuri koulujen päättäjäisten jälkeen. Onneksi tölkit ja pullojen jämät kerätään aika nopeasti dyyneiltä pois. Kannattaa seuraavalla vierailulla pakata mukaan uimakamppeet ja rantaviltti, Yyteri on ihan huikea pulikointipaikka, kun alueella ei ole äkkisyvää (toisin kuin muilla Porilaisilla rannoilla). Aika monta metriä rannasta saa mennä ennen kuin pääsee oikeasti uimaan, ja urbaanin legendan mukaan Yyterin edustalla olevalle autiolle saarelle ihan vain kävellen polvenkorkuisessa vedessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen puhtauden kyllä huomasi! Joo kyllä ensi kerralla otetaan uikkarit ja rantakamppeet mukaan! Onkohan koko kesän hirveän ruuhkaista vaan hyvillä säillä..? Nyt vain toivotaan säiden vielä vähän lämpenevän niin me tullaan kyllä takaisin :)

   Poista
  2. En ole itse käynyt pariin kesään uimassa Yyterissä, mutta onhan siellä täyttä, kun on kesän kauneimmat päivät. Yleensä pilvisinä päivinä väkeä on vähemmän. Onneksi kuitenkin ranta on iso, joten ahtautta ei tarvitse kärsiä. Ja on hyvä muistaa, että jos Yyterin parkkipaikka on tukossa, kannattaa kokeilla jättää auto entisen Yyterin kylpylän parkkipaikalle, josta pääsee ketterästi kylpylärakennuksen ohi vähän rauhallisemmalle puolelle rantaa :)

   Poista
  3. Ihan mahtavaa saada vinkkejä paikalliselta! Mennään kesällä vaikka yhdessä etsimään sitä urbaani legendaa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥