Hiusten hennaaminenHennaamisen aloitin viitisen vuotta sitten äitini avulla. Alusta alkaen rakastuin puhtaisiin sävyihin ja kestävyyteen. Olen aikojen saatossa käynyt läpi todella monet erilaiset kaupan punaiset värit lävitse ja petyin aina intessiivisyyden katoamiseen ja sävyjen luonnottomuuteen. Olen kuullut ihmisiltä kaikki mahdolliset kommentit hennaamisesta, sen "vaarallisuudesta" ja hippimäisyydestä. Myös paljon hyvää palautetta hiusteni väristä on tullut ja varsinkin auringonvalossa henna on todella upea! Toki kaikessa on omat plussansa ja miinuksensa ja ennen operaatioon ryhtymistä täytyy todella miettiä haluaako punaisia hiuksia pidemmäksi aikaa ja tehdä tämän sotkuisen operaation reilun kuukauden välein. Itse olen siihen tottunut ja hennan päähän iskemiseen ei mene yhtään sen kauempaa kuin kaupan värien.

Hennaaminen on operaationa erilainen verrattuna kuin "normaaleilla" kaupan hiusväreillä. Koen sen paljon turvallisemmaksi, ympäristöystävällisemmäksi sekä paremmaksi valinnaksi minulle itsellenikin. Paljon väärinkäsityksiä tulee kasvihennan ja kemiallisen hennan välillä, ne eivät ole sama asia ja mustat hennatatuoinnit ovat tehty kemiallisella aineella, ei luonnon hennalla. Hyvä sivusto hennauksesta löytyy täältä! Kaikille eivät kasviväritkään sovi ja toisille henna ei jostakin syystä tartu.
Hennaamisen plussat 
 • punainen ei haallistu läheskään yhtä herkästi kuin kemialliset värit 
 • sävyt ovat luonnollisia 
 • henna hoitaa hiuksia 
 • hennalla voi myös vain sävyttää hiuksia, pitämällä sitä hetken aikaa 
 • hennaamalla voi saada myös muutakin kuin punaisia sävyjä lisäämällä indigoa ym. (itselläni ei siitä kokemusta) 

Hennaamisen miinukset
 • hennaaminen on sotkuista 
 • vie aikaa 
 • haju on hirveä 
 • hennattuihin hiuksiin ei suositella kaupan värien laittamista 
 • jos haluat hennavärin pois hiuksista, niin se pitää melkeimpä kasvattaa pois 
 • kaikille ei henna tartu vaikka mitä kokeilisi
Itse valmistan hennan kiehuvaan veteen tehdyllä teellä (esim. vaniljatee) johon lorautan sekaan fiiliksen mukaan kurkumaa, punaviiniä, etikkaa, sitruunaa tai jopa glögiä! Annan tekeytyä hetken aikaa, samalla pesen hiukset shamppoolla niin että kaikki lika ja rasva lähtee. Luin myös vinkin savinaamiosta ennen hennausta, joka myös poistaisi rasvan ja lian tehokkaasti, kerran tällä tapaa kokeilleena toimii kyllä syväpuhdistajana hyvin.

Sen jälkeen levitän lämpimän hennan kosteisiin hiuksiin ensin eteen tarkemmin rajaten hiusrajan ja niskan ja lopulta kaikkialta muualtakin. Se ei toki saa polttaa ihoa, mutta lämpöä pitää olla. Levittämisen jälkeen hedelmäpussi päähän, sen päälle pipo tai pyyhe (joka pitää lämpöä yllä) ja annan vaikuttaa kahdesta tunnista niin pitkälle kuin vain maltan. Olenpa tainnut joskus nukkuakin henna päässäni! Sen jälkeen suihkussa huuhdon ensin hiukset, siitä hoitoainetta reippaasti hiuksiin ja huuhdon heti, ja sen perään vähän tehokkaampaa hoitoainetta kaikkialle ja annan vaikuttaa. Hennaa saattaa tarttua pyyhkeeseen, tyynyliinan ym. kun hiukset ovat kosteat!
Paita on muuten uusimpia kirppislöytöjäni, rakastuin siihen heti sen nähtyäni ja ei tehnyt ollenkaa tiukkaa maksaa siitä kolme euroa! Vielä pitäisi keksiä mitä tehdä hiusten mallille, kasvattaa vaiko leikata?

8 kommenttia

 1. Todella hyvä säri sinulle ja mielestäni tuo hiusmalli korostaa ihanteellisesti kauniita kasvojasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna ♥ Ehkä siis vain pidän tämän mallin, eli latvojen siistimisellä pärjää ^^

   Poista
 2. Sulla onkin niin kauniin sävyiset hiukset, aina olen niitä ihastellut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna ♥ Hassua hennatuissa hiuksissa on se, että auringossa sävyt lähtevät elämään todella paljon ja parhaimmillaan hennatut hiukset ovat auringonlaskun aikaan :) Mietin hetken hennan sekaan indigon laittamista (sillä pitäisi saada mustaan, ruskeaan sävy), mutta ehkä pysyn tässä hyvässä varmassa :)

   Poista
 3. Hitsi, tuli ihan nostalginen olo. Muistan hennanneeni hiuksiani joskus teininä. Äiti ei diggaillut sotkusta, ei tosin koko salassa tehdystä hommasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi miespuolinen kaverini rupesi kerran haistelemana kun hennasin ja tajusi että on joskus yläasteella tehnyt samaa äitinsä kanssa :D Ekoilla kerroilla sotku oli kyllä aika kauhea, mutta kun tekee paksumpaa puuroa niin voi aika siististikin pärjätä ;)

   Poista
 4. Hei, mitä hennaa käytät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Aika usein tulee ostettu prismasta sellaisia vihreitä henna paketteja, joissa tosin on pakkaus juuri muuttunut. Kuitenkin kaapissa on myös reilu kilon pussi hennaa, jonka ostin jostakin (voi apua en muista mistä) kasvivärjäämiseen keskittyvästä verkkokaupasta. Hintaa pussilla oli 20e paikkeilla ja kestänyt jo monta vuotta. Usein jos hennaan jossakin muualla kuin kotona käytän niitä prismasta saatavia satva henna pakkauksia :)

   Toivottavasti tämä auttoi sinua!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥