Brunssi,vinkki hyvään kahviin sekä kookoskahvivanukas (V)


Mitä tarvitaan täydelliseen sunnuntaiaamun brunssiin? Hieman etukäteissuunnittelua, ruokabloggaaja ystävä, uunin huudattamista kovalla lämmöllä viitisen tuntia kuumana päivänä ja tietenkin todella hyvää kahvia. Olen kuullut paljon hyvää Death Before Decafin kahveista ja lähdinkin kyselemään heiltä josko pääsisin hieman testailemaan löytyisikö heiltä minulle se täydellinen kahvi. Heidän kahvipavunsa ovat luomua ja käsin paahdettu Vantaalla. Kuten olette ehkä aiemminkin huomanneet rakastan kahvia, mutta ongelmanani on ollut närästys. Ei mikään pieni, vaan ihan järkyttävä närästys. Siihen on auttanut vain oikeanlaisten kahvipapujen etsintä ja huoltoasemakahvin välttely (kaikella rakkaudella huoltoasemia kohtaan). Lukiessani Death Before Decafin sivuja aiemmin olin vakuttunut, että heiltä voisin saada avun tuohon pulmaan ja oikeassa olinkin! Laadukas kahvi on suuri nautinto ja siitä en luopuisi mistään hinnasta.


Sain heiltä testiin ihanat pussilliset filter coffee lightia sekä filter coffee darkia papuina. Aluksi on pakko sanoa, että eivätkö nuo paketit olekin aivan törkeän kauniita! Jo pelkästään niiden ulkonäkö aiheutti minussa syvän ihastumisen huokauksen ja se mieletön tuoksu mitä kahvipaketeista lähti jo ennen avaamista, rakastuin ennen kuin pääsin edes kotiin asti maistamaan. Brunssilla joimme vaaleaa paahtoa ja hieman jälkiruokamaisen chia-kookos-kahvi vanukkaan tein tummapaahtoon (ohje löytyy lopusta). Vaalean paahdon pavut ovat kotoisin Hondurasista ja Papua-Uusi-Guineasta ja se sopii hyvin aamukahviksi kun puolestaan tumma paahdon voimakkaampi maku sopii hyvin jälkiruokiin tai suklaapalan kanssa nautittuna. Tumman paahdon pavut ovat kotoisin Indonesiasta ja Papua-Uusi-Guineasta.

Järjestin Ruoka-Alkemisti blogin Jennin kanssa brunssin muutama viikko sitten sunnuntaina. Parasta on itse järjestetyssä brunssissa kun kaikki on suoraan vegaanista ja ei tarvitse miettiä mitä voi syödä ja mitä ei, saati kun kummatkin ovat vegaaneja niin asiat ovat helppoja. Brunssille tein ison kasan Chocochilin soijarouhepasteijoita, avokado-savutofu voileipiä, jääteetä ja chiavanukasta. Jenni puolestaan toi ihania persikkaskonsseja, mansikoita ja taiteili meille todella upean hedelmälautasen! Näitä tarjottavia sekä kahvia nauttiessa meni tunti, toinen ja itseasiassa koko päivä. Alkuun toki kumpikin räpsimme sadoittain kuvia ja itse pöytään pääseminen oli kaiken sen vaivan arvoista, tällaisia rentoja päiviä pitäisi viettää useamminkin. Kookos ja kahvi vanukkaassa pienellä suklaan vivahteella ovat todella hyvä combo ja se onnistui paljon paremmin mitä uskalsin edes ajatella. Meillä oli muuten myös kahvijuomana alpron uutta professionals kookoskahviuomaa, joka on ihan huippu!

KOOKOSKAHVIVANUKAS

vegaaninen, gluteeniton 

tölkki kookosmaitoa
reilu desi vahvaa tummaa kahvia
riippuen kuinka suklaisen haluat 1-2rkl kaakaojauhetta
2-3rkl kookossokeria
noin desin verran chiasiemeniä
(mantelijuomaa tarvittaessa)

Keitä kahvi ja anna jäähtyä, itse tosin olin niin laiska, että laitoin sen hetkeksi pakastimeen lasitölkissä. Sekoita kaikki ainekset sekaisin, usein laitan sheikkerin metallisen pallon mukaan niin ei jää paakkuja. Varsinkin jos tykkää protskujauheesta tai maapähkinävoista vanukkaassa niin näin saa sileän koostumuksen helposti! Laita jääkaappiin tekeytymään ja sekoittele aina välillä lisää (ja muista ottaa sheikkerin metallipallo pois ennen jääkaappiin laittoa). Jos koostumus on liian paksua parin tunnin kuluttua niin lisää esimerkiksi mantelijuomaa, jos taas liian ohutta niin lisää hiljalleen lisää chiasiemeniä rkl kerrallaan odottaen välissä hetken aikaa. Oikea koostumus on mieltymys asia ja sen löytää vain kokeilemalla. Tarjoile tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kanssa. Suosittelen tekemään edellisenä iltana ja antaa tekeytyä rauhassa, maut pääsevät näin parhaiten balanssiin :) 

Postaus toteutettu yhteistyössä Death Before Decafin kanssa

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

2 kommenttia

  1. Alpron kookoskahvijuomaa? Miksi en ole kuullut tästä vielä... Onko siinä voimakas kookoksen maku? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä löytyy harvoista ja valituista k-ryhmän kaupoista, citymarketeissa ehkä hieman isommat mahikset löytää sitä! Mielestäni ei ole kovinkaan kookoksinen, pieni sivumaku, mutta Kalle joka ei oikein kookoksen mausta pidä ei siihen koske :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥