Hervantajärven luontopolkuMinulle on tullut tavaksi lähteä etsimään metsäpoluista uutta voimaa alkavalle viikolle. Aina ei kauniita reittejä ole eteeni tullut, mutta tällä kertaa suuntasin itseni sunnuntaina kohti Hervantajärveä ja Makkarajärveä sekä niitä yhdistäviä kauniita luontopolkuja. Maasto oli osittain todella liukasta, mutaista, juurakkoista, mutta silloin vain hieman hidastin vauhtia ja muuten annoin mennä. Reitti oli todella kiva ja vaihteluakin tuli, tosin jälleen olisin ollut täysin hukassa ilman maastokarttaa

En tiedä miksi minulla oli ajatusmaailma, ettei meidän läheltä (alle viiden kilometrin säteellä) löydy hyviä maastoja, mutta onneksi olin erittäin väärässä. Tällä kertaa en hyttysten takia (piti mennä niitä hieman karkuun) lähtenyt etsimään metsäkappelia, joka olisi voinut olla ihan mielenkiintoista nähdä. Onneksi tuolle alueelle tulen kuitenkin tekemään vielä useita reissuja, sen verran upeasta paikasta on kyse! Jos Suolijärven tai Hervantajärven luontopolut kiinnostavat niin niistä löytyy hyvä esite täältä. Ja mikä on ehkä parasta, tuolla eivät reitit lopu heti kesken vaan yhteyksiä on Birgitan polulle sekä Kaarinanpolulle. Pidemmätkin reitit ja yöreissut siis onnistuisivat hyvin! Alueella on myös Liito-oravien pesimäalueita, ensi kerralla suuntaan katseen välillä myös ylöspäin, mutta toki ei liian pitkäksi aikaa ettei ovelat juurakot vie minusta voittoa.
Viime viikko meni muuten ihan mukavasti, kävimme perjantaina ensin hakemassa sushia ja siitä menimme katsomaan Warcraft -elokuvan ja vitsi se oli törkeän hyvä! Muuten viikonloppu meni hieman ohi kiitos lauantain työpäivän. Neljä iltavuoroa vielä tällä viikolla, iltaviikot ovat mulle aika inhottavia ja silloin jää paljon juttuja tekemättä juuri rytmityksen vaikeuden vuoksi. Onneksi kaikkeen tottuu ja pakkasen voi tehdä täyteen ruokaa niin jää aikaa muuhunkin :) Nyt jatkan vielä aamupalan syömistä ja lähden hikoilemaan kuntosalille! :)


10 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia ja sellaisia, että näistä oikein huokuu rauhallisuus ja se tyyneys mikä luonnossa vallitsee :) Itse rakastan käydä erilaisialla luontopoluilla ja metsissä talleilemassa, mutta nyt nämä hiton hytyläiset vähän pienentävät nautintoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan rauhallista ja tyyntä reissulla olikin, eikä tullut kuin muutama ihminen vastaan. Itse kaipaan usein luontoon rauhoittumaan kaiken tämän sosiaalisenmedian ja työn keskeltä, tekee todella hyvää! :)

   Poista
 2. Vitsi miten ihania kuvia, kyllä Suomen luonto on vaan niin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kyllä muuta sanoa! Ensi kerralla voisi kuvailla enemmänkin ja ehkä varautua vähän hyttysiäkin vastaan, luonnollisesti tietenkin ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Olen itsekin todella yllättynyt miten kauniita paikkoja olen vahingossa löytänyt :) Ihanaa viikonloppua Nina!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Noissa maisemissa kyllä sielu lepää :) Mukavaa alkanutta viikonloppua!

   Poista
 5. Todella rauhoittavan ja kauniinnäköinen paikka. Täytyypä käydä kyllä tutustumassa näihin luontopolkuihin! Kiitti vinkistä! :-)
  -Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hervannassa on yllättävän paljon aivan mahtavia kauniita lenkki- ja luontopolkuja! Kiva jos postauksesta oli apua :) Kävin myös kurkkaamassa blogisi ja aloinkin seurailemaan mitä kaikkea sinne jatkossa tulee :) Iloa viikkoosi!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥