Konmarin aiheuttama kaipuuKohtalolla taisi olla jälleen kerran sormensa pelissä. Konmari kirjan luettuani siivosin kotini, siivosin elämääni ja sen jälkeen olen pohtinut useamman kerran tarvitsenko tätä oikeasti, tekeekö tämä minut onnelliseksi. Jotenkin aiheesta kirjoittaminen on jäänyt hieman, mutta Konmari oikeasti jäi osaksi elämääni. Projekti aiheutti minulle voimakkaita tunteita erästä kesken jäänyttä asiaa kohtaan. Se ei jättänyt minua rauhaan vaan se seurasi alitajuntaan, näin paljon unia siitä ja pyörittelin sitä mielessäni. 

Tässä kohtaa jokin universumin ylempi voima laittoi sormensa mukaan peliin ja sähköpostiini tuli tiedoite etäopiskelusta. Tässä kohti olin juuri tullut töistä iltavuorosta, oli perjantai ilta, avasin tiedoitteen, luin sitä, linkkasin itseni ja katselin erilaisia vaihtoehtoja ja siellä se komeili muiden joukossa; Nettilukio. Sattuman kautta siis eksyin Stundentum.fi sivustolle ja viinilasia myöhemmin olin ilmoittautunut nettilukioon. Olen aiemmin maininnut, että minulla jäi lukio kesken ja se on vuosien varrella kaivertanut mieltä erittäin paljon. En pidä keskeneräisistä asioista ja kuitenkin jonkinlaisena unelmana on se ylioppilaslakki ja todistus ollut. Kaapissa pieni osa lukion kirjoista on aktiivisesti kummitellut ja en vain pystynyt niitä eteenpäin pistämään.

Töiden puolesta minulla on hyvin aikaa, koska töitä on todella satunnaisesti. Pidän opiskelusta ja uuden oppimisesta sekä tietenkin itseni haastamisesta. En koulun penkille tällä hetkellä voi lähteä ja olen jo pidemmän aikaa etsinyt itselleni miten voisin opiskella. Helppoa tämäkään ei tule olemaan, tulee paljon aikataulutusta ja asioiden tärkeysjärjestyksen miettimistä. Toivonmukaan meitä on kohta kaksi opiskelijaa ja sitten myöhemmin voi olla mahdollisuuksia vaikka mihin! Kannattaa olla avoimin mielin ja antaa asioiden mennä omalla painollaan. Iso kiitos Kallelle ja eräälle ystävällemme, joka heti tarjosi kirjojaan käyttööni. Tällä tukiverkolla toteutetaan isommat ja pienemmät haaveet. 

Ja hei, jos Konmari kiinnostaa niin erittäin hyvä tiivistelmä siitä löytyy täältä: KLICK! Youtubesta löytyy paljon videoita aiheeseen liittyen, joten kannattaa lähteä selailemaan. Konmari on tähän mennessä antanut elämääni todella paljon ja se miten paljon olen sen avulla avartanut mieltäni ja ymmärtänyt asioita on aivan huimaa.

4 kommenttia

 1. Tsemppiä hurjasti koulutielle. Varmasti rankkaa mutta palkitsee takuulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! On ihanaa saada asioita eteenpäin vihdoin ja viimein, onneksi en pistänyt kuukausi sitten kodin raivauksessa loppuja kirjoja myyntiin mitä minulla oli jäljellä! Oikein ihanaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Mahtavaa, hurjasti tsemppiä opintielle <3 KonMari oli kyllä mieltä avartava kirja. Minua jäi siinä harmittamaan kuitenkin se, ettei kierrätyksestä puhuttu hailaistua sanaakaan. Sille oli tietysti kirjassa oma syynsä, mutta itse en ainakaan pystynyt noudattamaan kirjan oppeja siinä, että olisin heittänyt kaiken turhan vain roskiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! KonMaristahan on tullut nyt toinen osa, joka löytää aivan varmasti tiensä kirjahyllyymme. Kulttuurierot näkyvät varmasti juuri tuossa kierrättämisen puutteessa, mutta onneksi itse voi päättää mihin kaikki tavarat hävittää vai viekö kirppikselle / antaako pois. Rentoa viikonloppua <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥