Kohti ensimmäistä yövuoroa

Tämä juhannus on mennyt ei niin perinteisissä tunnelmissa. Paljon matikan laskujen laskemista (paljon vaikeampaa mitä muistin, tai ehkä juuri siksi kun muisti palailee vasta pätkittäin, heh), ystäviä, hieman alkoholia ja eilen kävin juoksemassa 10km illalla ja maisemat olivat todella upeita! Kerrankin juhannuksen sää on osunut kohdilleen ja tänään nautimme siitä kierrellen Tampereen keskustaa ja kävelimme Pyynikin munkkikahvilalle ihailemaan maisemia. Torniin emme tällä kertaa menneet, mutta ensi kerralla sitten! Jalat ovat eilisestä juoksusta todella syödyt ja aika karsean näköiset, mutta ehkäpä tämän ansiosta en loppukesästä enää itikoihin näin kovin reagoi. Eikö se ensimmäinen kerta ole pahin?

Eilen oli tarkoitus valvoa pidempään, mutta kahden aikaan uni vei jo voiton minusta. Muutaman tunnin päästä minulla alkaa ensimmäinen yövuoroni ja hieman jännittää. Väsyneenä olen erittäin hilpeää seuraa, mutta miten väsymys vaikuttaa työntekoon (tai no se nyt tiedetään) onkin sitten eri asia. Saa olla minkälainen zombi aamulla kotiin pyöräilee :D Yötä varten valmistin pastasalaattia ja pikakahvijauheella varustettua chiavanukasta, lisäksi termarillinen kahvia mukaan niin eiköhän tuosta yöstä selvitä! Nyt menen nukkumaan vielä pikaiset päikkärit ja siitä se sitten lähtee. Pitäkää mulle peukkuja! 

Löytyykö lukijoistani vuorotyöläisiä ja onko teillä jotakin vinkkejä yövuoroihin?

10 kommenttia

 1. Pikakahvichiavakunas kuulostaa siltä mitä teen seuraavaksi! Onnea yövuoroon, toivotaan että menee hyvin :)

  Itikoiden puremat on tällähetkellä mulle aika arka (kutiseva) aihe :D Oon tässä viimepäivät naureskellut kun joskus aikoinaan jossain uutisissa joku tutkija-mies selitti että hyttyset on oikein hyödyllisitä ja linnut tarvitsee niitä että olkaa iloisia kun niitä on. Että muutama purema keväällä niin sitten ei enää kutia. Oon sitten tässä yrittänyt olla positiivinen ja miettiä lintujen ruokaa, mutta nyt kun voin yhdestä nilkasta laskea noin 20 hyttysenpuremaa, jotka jokainen on hirveän paisuneita ja kutisevia (puhumattakaan niistä sadasta muusta puremasta muualla kropassa)... Ja keväällä aiemmin on ollut samat setit jo varmaan kolmeen otteeseen. Joten joo, muutama purema alkukeväästä ja se on siinä :'D Ei paljo lohduta nyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempaa tulee jos tekee kunnon kahviin, mutta ei ollut juuri sillä hetkellä saatavilla muuta kuin palanutta versiota ;) Mulla noi paukamat vaan pahenee samaten kuin kutinakin, onneksi kookosöljy helpottaa aika paljon!

   ps. onko sunnuntai edelleen voimassa? ;)

   Poista
 2. Tsemppiä yövuoroon! Koita päästä varovasti zombeillen kotiin! :D

  Voi, itikat on niin ärsyttäviä. Kävin viime yönä tunnin kävelyllä ja tuntui, että korvissa soi jatkuva ininä! :D Varmasti se eka kerta on aina se pahin (ja kutisevin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella yllättävää, mutta zombi vaihetta ei tullut ollenkaan ja kotiinkin pääsin turvallisesti! Ongelmaksi tuli enemmänkin se ettei aamulla väsyttänyt ollenkaan ja piti aika kauan puuhailla kaikkea ennen kuin uni tahtoi tulla :) Musta tuntuu, että tää kutina vaan pahenee ja pahenee, hetkeksi aina helpottaa kookosöljyllä onneksi :D Kiitos kommentistasi Nella! :)

   Poista
 3. Mun kintut näyttää kanssa ihan kamalalta, kun oltiin juhannus landella ja siellä niitä hyttysiä oikeasti riitti! :D Tuntuu, että niitä oli hemmetisti enemmän mitä koskaan aikaisemmin.. puhumattakaan paarmoista! yöks :D Ps.Toivottavasti sun ensimmäinen yövuoro meni hyvin :)) Muistan, kun joskus tein narikkassa töitä ja pari ekaa yötä meni ihan kivasti, tai lähinnä ne päivät eikä tuntunut yhtään siltä, että väsymystä olisi. Kolmas päivä sitten alkoikin aina painamaan ja ärsytti, kun nukkumaan pääsi aamu 6 ja heräsi päivällä joskus kahden-kolmen aikaa. Oivoi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen yövuoro meni todella hyvin, kiitos kysymästä :) Vuorotyössä on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta samalla se tuo aivan uudenlaisia haasteita arkeen :D Mukavaa loppuviikkoa Linda Sofia! :)

   Poista
 4. Ensimmäinen yövuoro varmasti jännittävä kokemus, mutta pian huomaakin miten nopeasti aika lopulta menee! Riippuen tietysti paikasta. Kesällä/talvella valvomisen ero on huomattava! Just toi riittävä nesteen -ja energiansaanti yöaikaan todella tärkeää, jottei sokerit tipu alas ja ala nuokkua. :D Tsemppiä jatkoon! Toivottavasti meni hyvin :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika meni yllättävänkin nopeasti, vaikka välillä oli aika pahoja jumittamisen hetkiä (tosin niitä nyt on töissä muutenkin). Neljän aikaan näin vilaukselta ulko-ovelta kirkkaan pinkin taivaan ja olisi kovasti tehnyt mieli mennä katselemaan ja kuvaamaan! Onneksi talvella meillä ei pitäisi yövuoroja kauheasti olla, uskoisin olevan huomattavasti raskaampaa. Kiitos kommentistasi Satu! :)

   Poista
 5. Yks hyväksi havaitsemani sapuska yövuoroon on chiapudding esim. marjoilla ja aamuyöllä iso vihersmoothie. Näillä jaksaa mutta eivät pistä väsyttämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joka päivän vakio erilaisina variaatioina chiavanukas ja se on ihan ehdoton ollut ensimmäisestä työpäivästä asti! Porukka hieman katselee, mutta taitavat olla tottuneet jo mun epäilyttävän näköisiin eväisiin :D Heti kun saadaan uusi tehosekoitin kotiin (edellinen lahosi sopivasti) niin nuo vihersmoothiet tulee ehdottomasti yövuoroihin, tässä ehkä hyvä syy hankkia se uusi pian ;) Raakapuurot voisivat myös toimia :) Oikein mukavaa viikonloppua Ansku!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥