Sovelluksien kanssa ulkoilmaanEilen viimeksi lähdin lenkkeilemään ihan uusille poluille. Samaa aikaa on aika hurja vain lähteä jotakin metsätietä pitkin, mutta toisaalta se on hurjan rentouttavaa ja vapauttavaa. Lähdin tuttuun suuntaan, mutta päätin risteyksessä mennä uusille poluille. Siinä kohti kun tie sitten päättyi umpikujaan oli aika ladata puhelimeen Maastokartat -sovellus, joka näyttäisi minulle hieman missä mennään ja meneekö jossakin polkuja. No menihän niitä ja lopulta pääsin todella kauniille reitille, mutta koska olen tuttu kommelluksistani niin ei matkassa kommelluksilta vältytty. 

Sovellus näytti erittäin hyvin polkuja ja kuntoreittejä, mutta toisaalta muutama umpeen mennytkin polku näkyi ja uskokaa tai älkää fiilikset olivat aika huvittuneet kun olin yks kaks metsäpolun sijaan suolla ja lopulta syvien ojien ympäröimänä. Siinä sitten taituroin itseni ohutta puunrunkoa pitkin yli samalla sormet ristissä toivoen etten olisi jorpakossa. Hetken päästä jouduin juoksemaan hyttysiä tuhatta ja sataa karkuun ja sitten pitikin jo soitella kotiin "tuutsä hakee mut, mä oon aika kaukana". Matkaa tuli vajaa 10km ja vaikka lopuksi tuli hieman kylmä niin maisemat olivat erittäin upeat! Maastokartat -sovelluksesta on pakko vielä sanoa, että ilmainen versio on todella suppea ja maksullisesta voisi saada paljon paremmin irti. Käsittääkseni siinä voi suunnitella reittejä ja karttoja voi ladata etukäteen. Reittisuunnittelua ja sitä miten pääsen helposti kotiin, olisi kyllä tarvittu!
Toinen lämpimästi suosittelemani sovellus kotimaan matkailijoille on Retkipaikka sivuston sovellus, joka näyttää kartalla läheiset erilaiset luontokohteet. Olen heidän facebook sivuaan seurannut jo pitkään ja on todella kiva saada puhelimeen sovellus, jolla voi kätevästi aina tsekata mitä kaikkea silloisen olinpaikan läheltä löytyy taikka vain mennä pitkin karttaa ja suunnitella retkiä. Sopivasti näkee oman etäisyyden paikkaan sekä tarkan maastokartan. Sovellus on maksullinen, mutta sillä tuetaan Retkipaikka sivuston ylläpitoa ja kehittämistä. Klikkaamalla kohdetta pääsee lisätietoihin, joka avaa kyseisen kohteen sivun ja sitä voi siitä tutkia tarkemmin. Miltä kuulostaisi eväsretki Makkarajärvelle taikka Hikivuorelle? Mistäköhän nuo paikat ovat nimensä saaneet! 

Tänä kesänä meillä matkaillaan kotimaassa ja kyllä tässä ihan lähiympäristössäkin riittää ihmettelemistä joksikin aikaa! Toki ymmärrän, miksi monet sulkevat puhelimensa lähdettyään luontoon tai peräti jättävät kotiin ja joskus se tekee hyvää. Kuitenkin eilenkin olisin ollut aivan pulassa ilman karttaa, oli se sitten paperinen tai puhelimen. Omalla tavallaan ainakin minusta puhelin tuo myös omat hyvät puolensa, olisi jäänyt monet kauniit kuvat napsimatta ilman puhelinta ja tylsät kaupunki kohdat kuuntelin musiikkia. Tosin luonnon helmaan päästyäni pistin luurit pois ja vain nautin.

Pitääkö sinusta puhelin jättää kotiin, kun lähdetään raittiiseen ilmaan? 
Tuleeko sinun etsittyä uusia reittejä puhelimella tai ilman? 6 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus ja kauniita kuvia! :) Mä myös olisin monesti todella hukassa tuolla metiköissä ilman puhelinta, joten mukana kulkee lenkilläkin. Tokikaan en tee sillä muuta kuin kuuntelen musiikkia ja tarkastan sijaintiani, muuten jätän yhteydenotot ja somet sitten kotiin. :) On ihanaa vaan nauttia siitä hetkestä täysillä (ja ilman, että olisi eksyksissä! :'D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella! :) Joo mä jätän kanssa somen kotiin ja nautin ilman, että tulisi hirveä turvattomuuden tunne. Kuitenkin nää alueet on täysin uusia ja oon täällä aivan pihalla kokoajan ilman karttaa :D

   Poista
 2. Nykyään minulla on lähes aina puhelin mukana, kun lähden lenkille tai ulos. Jo ihan turvallisuussyistä, kun usein on pieni lapsi mukana tai haluan olla tavoitettavissa. Sovellukset on tosi käteviä ja olenkin ajatellut ladata puhelimeen jotain, kun siinä ihan oikeasti voi säästää paljon aikaa ja vaivaa, kun tieto on saatavilla. Joskus muutama vuosi sitten lanseerattiin jokin sienestämiseen liittyviä sovellus, ja se olisi aika mielenkiintoinen, jos vielä löytyy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo turvallisuus on tärkeää lenkkeillessä, jotenkin itseäni rauhoittaa se puhelin taskussa varsinkin kun menee yksin. Noita erilaisia sienestämiseen liittyviä sovelluksia oon kokeillut, mutta jotenkin en oo koskaan sienikirjaa ym. tarvinnut kun opit ovat tulleet äidiltä :) Kiitos kommentistasi Niina ja ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Reittejä valitessa en valitse puhelintani käteen. Aikoinaan tykästyin http://reittisuunnittelu.kuntoplus.fi/ tähän ja sitä käytän aina vielä välillä. Sen avulla on helppo mitata lenkkejä. Puhelimen kanssa lähden ulos, mutta se kulkee mukana lähinnä askelmittarina ja turvallisuussyistä, kuten jo mainittiinkin. GoogleMaps on sen verran kätevä, että jos nyt sattuu eksymään, löytää takaisin oikealle polulle. Maastokartta-sovellus kyllä kuulostaa aivan huikealta, jos vain tulis lähdettyä enempi pois autoteiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuota sovellusta oon käyttänyt todella paljon aikaisemmin ja tykännyt siitä tosi paljon! Kuitenkaan tuo ei ihan pienimpiä metsäpolkuja näyttänyt ja juoksukellon hankittua tuon käyttö jäi :) GoogleMaps on myös todella kätevä isommilla teillä, pienemmillä tuo maastokartta-sovellus oli korvaamaton :) Ja rohkeasti vaan pienemmille reiteille, en usko että mahdollisuudet löytää itseään suolta ovat kauhean suuret ;) Kiitos kommentistasi!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥