Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa -kirja

Ulkona sataa vettä kaatamalla, eilinen yövuoro on takana ja yllättäen aamulla kotiin päästyä olo olikin todella virkeä ja uni ei meinannut millään tulla. Sadepäiville on hyvä keksiä jotakin mielekästä tekemistä ja tänään olenkin lukenut todella ahkerasti kosmetiikan asiantuntijoiden Juliette Gogginin ja Abi Rightonin Tee Itse Laadukasta Luonnonkosmetiikkaa -kirjaa. Kuten ehkä olette huomanneet olen luonnonkosmetiikan suurkuluttaja. Rakastan kosmetiikkaa, rakastan luonnollisuutta ja kun asiat saa tehdä itse on mukavaa tekemistäkin tiedossa. Tähän mennessä olen tehnyt jonkinverran erilaisia kuorintoja ja naamioita kaapin aineksista, mutta aivan uudelle ulottuvuudelle päästään kun lähdetään tarkemmin tutkimaan raaka-aineita, niiden ominaisuuksia ja miten ne saadaan toimimaan yhdessä parhaiten!

kirja saatu arvostelukappaleena


Miltä kuulostaisi tyttöjen ilta itse luonnonkosmetiikkaa tehden? No aivan huipulta, heti olisin mukana menossa. Porukalla tekemisessä on myös se hyvä puoli, että voi jakaa raaka-aineiden kulut keskenään ja kokeilla useampiakin erilaisia tuotteita ja lisäksi yhdessä tekeminen on todella hauskaa puuhaa. Kirjassa on alkuun erittäin paljon informaatiota raaka-aineista, työvälineistä ja valmistusmenetelmistä. Osa välineistä ja raaka-aineista löytyy onneksi ihan keittiön kaapeista, mutta erikoisempia joutuu ehkä hieman metsästämään erikois- tai verkkokaupoista.

Meillä tullaan tekemään ainakin kukkien terälehtiä kylpypommeissa, japanilaista hellästi kuorivaa puhdistusjauhetta ja kylpyjauhetta väsyneille jaloille. Kirjan loppuosassa on aukeama tuotteiden viimeistelylle, joka tuo kivan lisän kirjaan ja varmasti persoonallisuutta myös kosmetiikkapurkeille joita sitten kelpaa esitellä kylppärin hyllyillä! Lopusta löytyy perinteisen hakemiston lisäksi jokainen ainesosa yleisnimeltä, inci-nimeltä ja hyödyiltään, tätä listaa oli todella mielenkiintoista selailla ja tutkia. Aina voi oppia omasta kosmetiikastaan lisää ja vaikka en nyt lähdekään hankkimaan erilaisia emulgaattoeita ja harvinaisempia aineksia niin kirja oli todella mielenkiintoinen ja innostava.
Kirja sopii hyvin jokaiselle luonnonkosmetiikasta kiinnostuneelle. Alkuun tulee hankintoja varsinkin jos haluaa lisätä tuotteen säilyvyyttä ja sekoittuvuutta. Kirja on visuaalisesti todella kaunis, kuvat ovat erittäin kauniita ja tuovat paljon innostusta lähteä kokeilemaan kosmetiikan valmistusta itse. Ennen kaikkea ohjeet ovat todella tarkat ja selkeät. Jos kaipaat hieman erilaista kesäpuuhaa niin suosittelen lämpimästi etsimään teoksen käsiinsä ja kokeilemaan isommassa porukassa tai rauhassa yksin. Kylpypommien valmistus onnistuu mukavasti myös lasten kanssa! Vegaanille tätä en kuitenkaan ehkä hankkisi, sillä melkein suurin osa tuotteista sisälsi eläinperäisiä tuotteita liivatteesta maitojauheeseen, jogurtteihin ja mehiläistuotteisiin. Kirjaa saattaa löytyä jo kirjastoista ja pian pitäisi tulla myös kirjakauppoihin myyntiin. Meillä kissat innostuivat todella paljon kun lueskelin tätä partsin lattialla, itse tehty kosmetiikka on myös eläinystävällistä ;)

Kirjan löydät esimerkiksi Adlibriksestä.


Kiinnostaako sinua kosmetiikan tekeminen itse?Kirja saatu arvostelukappaleena Minerva Kustannukselta, affiliatelinkki

4 kommenttia

 1. Aww mikä oranssi kisu <3 Mutta joo, ajatuksen tasolla kosmetiikan tekeminen kiinnostaa itse, mutta olen varmaan liian saamaton, laiska tai mukavuudenhaluinen, jotta jaksaisin itse värkätä. :D Joskus olen "tehnyt" hiuspuuterin jostain jauhoista ja käyttänyt öljyä ihonhoidossa, mutta that's it. :)

  Katselin tosin äsken että kotimaisen Am Naturin sivuilla oli paljon raaka-aineita, joista voisi innostuessaan väsäillä omat tököttinsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timppa on aina mukana kaikessa mahdollisessa niin ja jokaisessa kuvassa :D Eilen ostin vähän vahingossa erilaisia pieniä suihke- ja pumppupulloja Tigerista eli täällä ruvetaan jokin hyvä (sateinen) päivä kosmetiikan tekoon :) Täytyykin käydä kurkkaamassa nuo Am naturin sivut, kiitos hei vinkistä tosi paljon!

   Poista
 2. Ihanaa kun kerroit tästä kirjasta <3 Mua nimittäin kiinnostaa todella paljon ja tämä on pakko saada tilattua! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen todella lämpimästi hankkimaan jos aihe yhtään kiinnostaa! :) Ihanaa vikonloppua Linda Sofia!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥